REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Igrao za Trešnjevku i Ajax, a sad je iz Vrapča otišao u Oman

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 16:26

Rođak Anthonyja Šerića stigao je zaigrati i u Jordanu, na Malti te Indoneziji

Ante Bakmaz novi je igrač omanskog prvoligaša Al-Suwaiqa. Klub kojeg vodi 50-godišnji austrijski Hrvat Mladen Posavec s iskusnim je stoper potpisao ugovor do svibnja 2022., dakle do kraja tekuće sezone.

Stoper hrvatskog imena rođen je u Australiji, gdje je i započeo karijeru, ali korijene vuče iz Lijepe naše. U mlađim je danima bio u školama nogometa Sydney Uniteda, NK Zagreba te Granville Ragea, a 2013. iz tamošnjeg Fairfielda dolazi u Trešnjevku. U veljači iduće godine prelazi u niželigaša NK Laduč, da bi šest mjeseci kasnije krenuo put Nizozemske, u Chabab.

A onda je idućeg ljeta stigao poziv iz – Ajaxa. Doduše, iz njihove rezervne momčadi, ali rijetko tko se može pohvaliti da je dogurao da amsterdamskog kluba, bez obzira na to kojoj se ekipi pridružio. Zanimljivo je da je, primjerice, prije dva mjeseca došao dugogodišnji bivši reprezentativac Eyong Enoh, a ondje je bio i Stefano Seedorf, mlađi brat legendarnog Clarencea.

Bakmaz, danas 29-godišnjak, proigrao je tek kada je prijestolnicu Nizozemske odlučio zamijeniti Maltom. Igrama u St. Andrewsu dobio je i tržišnu vrijednost na Transfermarktu (25 tisuća eura) pa u siječnju 2018. krenuo put sjevera Europe. Nastupao je za latvijsku Jelgavu, gdje je u 25 nastupa dao jedan gol, i litavki Kauno Žalgiris pa se preko drugog kluba u Litvi, Valmiere, zaputio u – Jordan.

Nakon devet mjestci u Al-Nejmehu, nastavio je egzotičnim putevima te iduća dva angažmana imao u indonezijskim Madura Unitedu i Persiku. Prošlog rujna vraća se u Europu, u rumunjski klub Communu Receu, da bi cijeli jedan krug zaključio povratkom u Zagreb, gdje je u ožujku potpisao s Vrapčem.

Iskusni defanzivac, rođak bivšeg Vatrenog Anthonyja Šerića, ovih je dana napustio hrvatsku prijestolnicu i, u maniri pravog svjetskog putnika, preselio u Oman. Bakmaz prema Transfermarktu sada vrijedi 75 tisuća eura.


Tagovi

AjaxTrešnjevkaLadučOmanAustralijaVrapče

Ostale Vijesti