REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

Osvojio je nagradu za gol sezone, igrao s Lampardom i Terryjem, a sad je otišao u Češku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 16:04

Kao talent je doveden u Chelsea, a najbolji nogomet igrao je u Turskoj

Miroslav Stoch potpisao je ugovor sa Slovanom iz Libereca do kraja sezone. Iskusni, 31-godišnji Slovak stigao je u susjednu Češku nakon desetljeća i pol igranja u inozemstvu i uzeo dres s brojem 6.

Omaleni ofenzivac karijeru je započeo u rodnoj Nitri, u kojoj je do prvih seniorskih minuta došao već sa 16 godina. Nakon nekoliko nastupa za momčad, u svoje ga je redove u ljeto 2006. doveo Chelsea, u kojem je tijekom 2008. i 2009. odigrao svega 40 službenih minuta, ali se bez obzira na to danas može pohvaliti da je igrao s Johnom Terryjem, Michaelom Ballackom, Frankom Lampardom, Nicolasom Anelkom

Nakon povratka s posudbe u Twenteu, Bluesi su ga prodali u Fenerbahče, u kojem je igrao najviše od svih svojih klubova. U 122 nastupa, stigao je do 16 asistencija i 20 golova, a jedan se isticao više nego drugi. Utoliko da je FIFA Stochu dodijelila "Puškaša", nagradu za najbolji gol u 2012. godini.

Pogodak Stocha u turskom prvenstvu protiv Geclerbirligija pogledajte OVDJE.

Uslijedile su posudbe u PAOK, Al Ain i Bursaspor, a onda 2017. odlazi u prašku Slaviju za milijun eura. Grci su očito požalili što su ga pustili pa dvije sezone kasnije PAOK vraća za milijun i pol eura. Prošlog se ljeta rastao od kluba, kratko pokušao u poljskom Zaglebiu, da bi se sada vratio u češku ligu.

Stoch je između 2009. i 2019. za reprezentaciju Slovačke odigrao 60 utakmica i zabio šest pogodaka. Transfermarkt ga danas cijeni na 800 tisuća eura.



Tagovi

Miroslav StochSlovan LiberecČeška

Ostale Vijesti