EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Pjaca je na pravom putu da se vrati na stare staze slave, Jurić: Imat će veliku karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 10:52

Fantastično je poentirao povremeni hrvatski reprezentativac kojeg su ozljede usporile ka njegovom konačnom cilju, ali sad kad je 100 posto fit, pokazuje da nije slučajno za njega Juventus iskrcao 23 milijuna eura.

U posljednja dva prvenstvena ogleda njegovog Torina, Marko Pjaca postigao je dva pogotka. Prvi u sezoni, onaj protiv Sassuola, bio je dovoljan da Torino dođe do svoje druge prvenstvene pobjede, dok je jučer, u ogledu protiv Lazija, Pjaca zabio za vodstvo, ali je onda Immobile u 90. minuti zabio za izjednačenje.

Pjaca je u igru ušao u 73. minuti umjesto sunarodnjaka Josipa Brekala, da bi onda tri minute kasnije fantastično reagirao na jedan ubačaj s desne strane Wilfrieda Singa kojeg je pretvorio u pogodak. Razina njegove forme svakim je danom sve viša, Pjaca igra dobar nogomet, ali to je još uvijek daleko od njegovih maksimalnog dosega.

Za goste iz Rima, Toma Bašić je svih 90 minuta odgledao s klupe za rezervne igrače, a Torino je ovim bodom došao do devetog mjesta Serie A.

Ivan Jurić je ovog ljeta Veronu zamijenio Torinom, zasad radi veoma dobar posao, a ukoliko Marko Pjaca nastavi s igrama kao u posljednja dva prvenstvena kola, ne bi bilo nikakvu iznenađenje da uskoro Torino napreduje za nekoliko mjesta na prvenstvenoj tablici.

Na konferenciji za medije poslije ogleda protiv Lazija, Ivan Jurić nije štedio riječi hvale na račun povremenog hrvatskog reprezentativca.

„Imao je problema zadnjih dana, zato je krenuo s klupe. On je nevjerojatan talent, zaljubio sam se u njega čim sam došao. Napravio je neke nevjerojatne stvari u Hrvatskoj, a imao je i toliko tih ozljeda i operacija. Našao je svoj kontinuitet i imat će veliku karijeru ako ovako nastavi“, rekao je hrvatski strateg na klupi Torina.

Prošlu sezonu Pjaca je proveo na posudbi u Genoi gdje je, najčešće kao jocker s klupe, skupio 35 nastupa, tri pogotka i dvije asistencije. Trenutno je na izvrsnom putu da te brojke premaši već u prvih 10 prvenstvenih kola…


Tagovi

Marko PjacaTorinoIvan Jurić

Ostale Vijesti