Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters/John Sibley

Ostale su još samo formalnosti: Brazilski napadač prelazi u London za oko 60 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.06.22. | 14:32

O tom transferu priča se već neko vrijeme.

Kako stvari stoje, ostale su još samo formalnosti. Gabriel Jesus će za cifru od 50 milijuna funti, odnosno 58.4 milijuna eura, Manchester City zamijeniti Arsenalom, Etihad, Emiratesom. O ovom transferu naveliko se piše već neko vrijeme, dolaskom Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund i Juliana Alvareza iz River Platea brazilski centarfor postao je prekobrojan u momčadi Pepa Guardole.

Nekoliko klubova konkuriralo je za njegovo dovođenje, ali se na kraju Arsenal pokazao kao najkonkretniji, a i sam Jesus je iskazao veliku želju za igranjem pod Mikelom Artetom.

Arsenal ima iznimno perspektivnu mladu momčad no fali im kapitalac u napadu. Dovođenjem Gabriela Jesusa Topnici će dobiti upravo ono što im treba, jednog od najboljih napadača današnjice koji ima iskustvo igranja u jednom od najboljih klubova i reprezentacija svijeta. Ovaj 25-godišnji Brazilac stigao je u Manchester početkom 2017., od tada je u 236 utakmica zabio 95 golova i upisao 46 asistencija, a u reprezentaciji Brazila 19 u 56 nastupa.

Kako stvari stoje, njegova era na Etihadu završava, a na Emiratesu tek počinje...



Tagovi

Gabriel JesusManchester CityArsenal

Ostale Vijesti