Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Osijeku propao dolazak bivšeg igrača Gorice: Odlučili smo da nećemo ići u to

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.10.20. | 08:55

Pregovori su bili u poodmakloj fazi, ali sve je propalo.

Iako je krajem prošlog tjedna najavljen dolazak nekadašnjeg igrača Fiorentinine juniorske momčadi, Marka Dabre, Osijek je ostao „kratkih rukava“.

Prema priznanju sportskog direktora i trenera Nenada Bjelice, slavonski prvoligaš ga je planirao dovesti na posudbu uz opciju otkupa, ali stvar se zakomplicirala.

> Bjelica najavio dolazak nekadašnjeg igrača Fiorentine: Blizu smo dogovora

„Odlučili smo da nećemo ići u to. Imali smo plan da nam ga BSK ustupi do kraja kalendarske godine. U tom su smjeru išli pregovori s njegovim sadašnjim klubom, ali i on je imao svoje planove. Nije ih uspio ostvariti pa nam je predočio želju da Dabru odmah otkupimo, a na to nismo pristali. Više neće biti dolazaka, za sada. Uvijek možemo angažirati nekog od slobodnih igrača, a ima ih na tržištu“, rekao je Bjelica.

Danas 23-godišnji Dabro proveo je dvije i pol godine u Firenci, a „Viole“ su ga u ljeto 2013. godine platile 800 tisuća eura Cibaliji. Ipak, ovaj napadač je imao peh po dolaska u Italiju jer je odmah dobio mononukleozu od koje se oporavljao gotovo godinu dana. Odigrao je 12 susreta u Primaveri A (za U19 momčad Fiorentine), dok je u Primaveri C odigrao jedan susret manje ubilježivši sveukupno četiri gola.

S obzirom da u prvom sastavu talijanskog velikana nije dobio priliku vratio se u matični vinkovački klub, igrao je još polusezonu za Goricu u njihovoj debitantskoj u prvoligaškom društvu, upisao tri nastupa, a potom je otišao u slovenski Bravo. Od prošlog ljeta igra u Drugoj HNL za BSK Bijelo Brdo i uvjerljivo je njihov najbolji igrač.


Tagovi

Marko DabroNenad BjelicaOsijekBSK Bijelo BrdoPrva HNLDruga HNLHrvatskaHNK Gorica

Ostale Vijesti