Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Bjelica najavio dolazak nekadašnjeg igrača Fiorentine: Blizu smo dogovora

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 08:43

Vjerojatno posljednje pojačanje za ovaj prijelazni rok.

Trener i sportski direktor Osijeka, Nenad Bjelica, polako ali sigurno oporavlja se od operacije leđa. U nedjeljnom dvoboju protiv Lokomotive u Gradskom vrtu neće smjeti biti dugo na nogama, ali to ga neće spriječiti da bude na klupi svoje momčadi.

Uoči utakmice obznanio je tko konkurira za nedjeljni ogled – Bočkaj, Žaper i Lopa treniraju s momčadi, ali ne punim intenzitetom, dok se i dalje čeka povratak Bohara i Jurčeviča iz slovenske reprezentacije. Svakako, najzanimljivija je bila najava dolaska još jednog pojačanja u redove osječkog prvoligaša, nekadašnjeg igrača talijanske Fiorentine, Marka Dabre.

„Najvjerojatnije ćemo dovesti na posudbu do kraja polusezone Marka Dabru iz BSK-a Bijelo Brdo (s 10 golova u 9 utakmica prvi strijelac 2. lige). Treba nam alternativa za Miéreza (zbog bolnog mišića upitan za Lokomotivu), iako to može odigrati i Erceg. Gledao sam dosta igrača, neki koji zadovoljavaju kriterije bili su skupi, a za ove druge nisam bio siguran da su rješenje. Zato smo blizu dogovora s BSK-om. Dabro je mlad igrač, koji je puno toga prošao u karijeri i sada dobro igra. Želimo mu dati priliku na višem nivou, da i on i mi vidimo može li se uklopiti u naš proces rada. Dakle, ili će doći Dabro ili neće nitko“, rekao je za Sportske novosti Nenad Bjelica.

Danas 23-godišnji Dabro proveo je dvije i pol godine u Firenci, a „Viole“ su ga u ljeto 2013. godine platile 800 tisuća eura Cibaliji. Ipak, ovaj napadač je imao peh po dolaska u Italiju jer je odmah dobio mononukleozu od koje se oporavljao gotovo godinu dana. Odigrao je 12 susreta u Primaveri A (za U19 momčad Fiorentine), dok je u Primaveri C odigrao jedan susret manje ubilježivši sveukupno četiri gola.

S obzirom da u prvom sastavu talijanskog velikana nije dobio priliku vratio se u matični vinkovački klub, igrao je još za slovenski Bravo, a od prošlog ljeta igra u Drugoj HNL za BSK Bijelo Brdo i uvjerljivo je njihov najbolji igrač.


Tagovi

Nenad BjelicaMarko DabroOsijekBSK Bijelo BrdoPrva HNLHrvatska

Ostale Vijesti