PAVEL MIKHEYEV/Action Images
PAVEL MIKHEYEV/Action Images

Osijeku ponuđen najbolji igrač Partizana iz prošle sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.06.21. | 08:40

Brzonogi napadač je bez ugovora te bi u Gradski vrt mogao stići potpuno besplatno.

Japanski reprezentativac i nekadašnji igrač Arsenala 26-godišnji Takuma Asano ponuđen je Osijeku, javljaju sportske novosti.

Asano je prošle sezone za beogradski Partizan odigrao 40 utakmica u kojima je zabio 21 gol te pridodao 10 asistencija te je zasigurno bio najbolji igrač kluba. No, pred sam kraj sezone Japanac je zbog ne isplaćenih plaća samoinicijativno otišao iz Beograda te zatražio raskid ugovora, kojeg je na kraju i dobio te sad kao slobodan igrač može stići u Gradski vrt.

„Za mene slučaj sa Partizanom ne postoji. Primjećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, ali mene stvarno nije briga. Imao sam probleme sa isplatom plaća, a ugovor sam raskinuo uslijed zabrinutosti. Od tog trenutka otvorio sam sljedeće poglavlje u karijeri. Znao sam da me čekaju aktivnosti na reprezentativnom planu, zbog čega sam se pripremao najbolje što mogu za ovaj dan“, rekao je Asano na okupljanju reprezentacije Japana.

Takuma Asano je karijeru započeo u rodnom Japanu u redovima Hiroshima, a u ljeto 2016. godine prelazi u londonski Arsenal u transferu vrijednom četiri milijuna eura. No, Topnici mu nisu dali pravu priliku te su uslijedile posudbe u Stuttgart i Hannover, da bi ga Partizan prije dvije godine otkupio od londonskog kluba za milijun eura. Za beogradski klub je sveukupno odigrao 77 utakmica u kojima je zabio 30 golova i pridodao 15 asistencija.

Brzonogi krilni napadač je za reprezentaciju Japana debitirao pod palicom Vahida Halihodžića, a do sad je odigrao 24 utakmica te zabio pet golova. Trenutna tržišna vrijednost 26-godišnjeg Asanoa po Transfermarktu iznosi 2,5 milijuna eura.


Tagovi

OsijekPartizanArsenalTakuma Asano

Ostale Vijesti