Action Images
Action Images

Najava dana: traže se polufinalisti Roland Garrosa, u Srbiji finale SuperLige

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.06.21. | 08:00

Košarka, tenis i egzotični nogomet za sredinu radnog tjedna

NADAL – SCHWARTZMAN

(Tenis, Roland Garros, četvrtfinale)

Rafa je u lovu na nestvarni, četrnaesti po redu Roland Garros. Naravno, nitko mu nije ni blizu kada je u pitanju dominacija na French Openu, a mi sumnjamo da mu polufinale može ugroziti Argentinac Schwartzman, inače sjajan na zemljanoj podlozi. Sve osim čiste pobjede Španjolca je – senzacija. Bez obzira što igra protiv desetog igrača svijeta.

ĐOKOVIĆ – BERETTINI

(Tenis, Roland Garros, četvrtfionale)

Novak Đoković je u osmini finala pokazao kako se protiv njega može igrati. Talijan Mussetti je poveo s 2-0 u setovima, no po tko zna koji put do sad, Nole se vratio u meč i natjerao psihički i fizički slomljenog oponenta da preda meč. Protiv Berettinija sigurno neće biti tako. Tenisači su se doduše susreli samo jednom, i to na tvrdoj podlozi, a glatku pobjedu je odnio trenutno prvi reket svijeta.

SAKKARI – SWIATEK

(Tenis, Roland Garros)

Poljska senzacija i braniteljica naslova Iga Swiatek juri prema završnici svog očigledno omiljenog Grand Slam turnira. U borbi za polufinale suočit će se s Grkinjom Sakkari. Ona je pak u sjajnom nizu izbacila Mertens i Kenin, no Iga će joj biti svakako najteža protivnica.

CRVENA ZVEZDA – MEGA, 20.00

(Košarka, Superliga Srbije, finale)

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ovogodišnje Superlige Srbije pošto su u polufinalnoj seriji savladali čačanski Borac sa 2-0. Nakon sigurne pobjede u petak 101:70, crveno-bijeli su opravdali ulogu favorita i u drugom meču koji je u nedjelju odigran u Čačku i slavili rezultatom 80:57 Protiv Radonjićevih trupa igra Mega koja je već ispisala povijest izbacivanjem Partizana iz igre za naslov. Favorit je jasan. Barem kad preko puta MEGA-e stoje košarkaši Zvezde.

BOLOGNA – MILANO, 20.45

(Košarka, Italija 1, playoff, finale)

Manekeni su izgubili prve dvije utakmice u seriji. Bologna je prvu utakmicu u gostima dobila sa 77:83, a zatim i drugu, s konačnih 72:83. Teodosić je dirigirao za pobjedu, na svom kontu drugog meča imao je 21 koš, četiri skoka i pet asistencija. Najbolji je bio i na prvom meču, pa će Milano po svoj prilici njega morati najviše čuvati ukoliko se misle izvući iz ove, nezavidne situacije.

PORTUGAL – IZRAEL, 20.45

(Nogomet, prijateljska utakmica)

Portugal uštimava svoju sjajnu ekipu za EURO na kojem, ne smijemo zaboraviti, brane naslov. Na smotru putuju na krilima sjajne sezone Jote, Fernandesa ali i mladog Felixa. Izrael je u ovoj priči druga kategorija. A tu je i Ronaldo koji ganja record najboljeg reprezentativnog strijelca u povijesti nogometa.

PHOENIX SUNS - DENVER NUGGETS

(Košarka, doigravanje)

Sunsi su otvorili drugi krug doigravanja uz konstantno mali zaostatak protiv ekipe iz Colorada, ali furiozno četvrta četvrtina je okrenula utakmicu u očekivanom smjeru. Nakon pobjede nad Lakersima, Sunsima su vrata konferencijskog finala širom otvorena. Ipak, nešto će se pitati i Jokića i njegov Denver. Samo jedna gostujuća pobjeda bi vratila stvari na početak, njušimo pobjedu domaćih, ali i dug i trnovit put do prolaska dalje.

MILWAUKEE BUCKS - BROOKLYN NETS

Vrijeme je za osvetu. Nakon dvije domaće pobjede ekipe iz New Yorka i to bez pomoći Jamesa Hardena, serija se seli na istok, gdje će Bucksi sigurno uzeti jednu, ako ne i dvije pobjede na domaćem terenu. Iako, ako ćemo se voditi drugom utakmicom serije, razlika u kvaliteti je ipak prevelika. Očekujemo nalet Antetokounpa i društva, no to vjerojatno neće biti dovoljno za prolaz u finale istoka.

TENERIFE – BARCELONA, 21.15

(Košarka, Španjolska 1, playoff, polufinale)

Barca je prvi meč dobila sa 112:69. Tenerife dakle, po tradiciji nema šanse, vidjet ćemo kako će se sada ponašati Nikola Mirotić, košarkaš koji je na prvom meču napucao najbolju statistiku, ruku pod ruku sa Bolmarom.

ALBA BERLIN – BAYERN, 20.30

(Košarka, Njemačka 1, playoff, finale)

Alba je već nastupala u finalu Kupa Njemačke, a povijest se, kao što znamo, ponavlja. U prvom susretu bolji je bio Bayern, pa je tako posve zasluženo Andrea Trinkieri, zajedno sa Vladimirom Lučićem, podigao trofej. Spremni su Bavarci da Albiu svladaju i drugi puta. Berlinska ekipa nema puno šanse u seriji na tri pobjede protiv objektivno boljih takmaca iz Bavarske,


 

 

 


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicaWimbledonski kladioničarski specijal

Ostale Vijesti