Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Osijek želi polufinale Kupa kao poklon za rođendan (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 08:00

U Kranjčevićevoj ulici gledatelji će gledati reprizu ligaškog okršaja od petka. Ulog je plasman među četiri najbolja u Kupu

Tek nekoliko dana nakon ligaškog okršaja u kojem je Osijek stigao do boda u posljednjim trenucima dvoboja, u Kranjčevićevoj će Lokomotiva i Osijek odigrati reprizu. Ovoga puta riječ je o dvoboju četvrtfinala Kupa u koji će obje momčadi ući s određenim promjenama u sastavima. Kod Lokomotive sasvim sigurno neće biti vratara Nikole Čavline koji je zbog ozljede izašao u poluvremenu ligaškog dvoboja, dok će Osijek morati bez pomoći lijevog beka Roka Jurišića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Vjerojatno će biti nekih promjena jer se moramo malo sačuvati u energetskom smislu, ali ne previše”, poručio je Silvijo Čabraja, svjestan kako su dobri rezultati otvorili Lokomotivu opciju izlaska u Europu pa je HNL postao puno zanimljiviji iz konteksta kluba s Kajzerice. S druge strane, čini se kako Osijek ima puno više ambicija u Kup natjecanju. S Lokomotivom će se igrati na 77. rođendan kluba…

“Bila je velika borba po teškom terenu u petak. No, to nije i ne smije biti alibi. Moramo biti spremni za sve što nas čeka u toj utakmici. Moramo biti hrabri, kvalitetniji nego u prethodnim utakmicama na gostovanjima”, jasan je Zoran Zekić koji je naglasio kako nema popravnog nakon ove utakmice (igra se na 90 minuta a u slučaju neodlučenog slijede udarci s bijele točke).

“Činjenica da nema popravnog bi nas trebala radovati a ne sputavati. Svaka utakmica je bitna, ali ova je po meni najbitnija. No, ne treba raditi pritisak”, jasan je trener Osijeka koji je potvrdio kako u Kranjčevićevoj ulici neće biti Roka Jurišića kojeg liječnička služba pokušava osposobiti za derbi s Dinamom u nedjelju. Kod Lokomotive, osim spomenutog Čavline, neće biti Krivaka, Bubanje, Huskića i Baždarića. Kod Osijeka od prije su ozlijeđeni Barešić, Fućak i Branšteter.

Inače, dvoboj u Kranjčevićevoj ulici počinje u 15 sati uz prijenos na MAXSPORT televiziji, sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca a ulaz za gledatelje je potpuno besplatan.

OČEKIVANE POSTAVE:

Lokomotiva (4-2-3-1)

Osijek (4-3-3)



Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti