Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Osijek želi četvrtu u nizu, Istra zaustaviti niz bez trijumfa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 08:05

Na Pampasu će snage odmjeriti Osijek i Istra 1961 u utakmici u kojoj su gosti lišeni imperativa dok se momčad Zorana Zekića bori za Europu

Osijek dočekuje Istru s tri pobjede u nizu i dodatnim saznanjem kako će Lokomotiva imati u nedjelju težak posao s Dinamom. Time je i motivacija veća za Zorana Zekića i njegovu momčad koja očekuje da bi im navijači mogli većom posjetom honorirati devet bodova iz tri posljednje utakmice, pogotovo trijumf na Poljudu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na Istru će Osijek lišen pomoći vratara Malenice koji je ozlijeđen skupa s Barešićem, Fućkom, Drambajevim i Branšteterom. Nema niti Cokaja koji ima tri žuta kartona pa je za očekivati sastav u formaciji 4-3-3 s Duarteom i Bralićem na stoperskim pozicijama, odnosno Guedesom i Jurišićem na onim bekovskim. U sredini su Pušić, Nejašmić i Jugović dok je tercet zadužen za probijanje obrane Istre: Bukvić, Mierez i Matković.

Sve osim punog bodovnog plijena na Pampasu bilo bi veliko razočarenje i popriličan udarac ambiciji Osijeka da se domogne Europe u sljedećoj natjecateljskoj sezoni. No, nešto će se pitati i Istru čija igra nije honorirana adekvatnim brojem bodova. Trenutno je Tramezzani u nizu od šest utakmica bez pobjede. Ostanak u elitnom društvu je osiguran, ali do kraja sezone treba se popraviti dojam.

“Domaćin je motiviran, ali i mi smo takvi. Igra se na stadionu koji je lijep i u odličnim uvjetima pa je to i dodatni motiv za sve nas da se pokažemo u dobrom svijetlu”, rekao je Tramezzani u najavi dvoboja za koji ima pripremljene tri varijante. No, realizacija će morati bez Kadušića koji ima problem s mišićem pa nema potrebe riskirati, dok Matheus ima problem sam sa sobom pa ga je trener odlučio izostaviti s liste putnika za Osijek.

No, Tramezzani je na tu istu listu stavio Kumara, 16-godišnjaka koji će tražiti priliku da pokaže talent s kojim su na Aldu Drosini oduševljeni pa su ga odlučili nagraditi.

“To je moja odluka. Poput Ahmetija, on je još dijete i treba ih pažljivo i postupno uključivati u proces”, objasnio je trener Istre.

Utakmica počinje u 17 sati uz suđenje Ante Čuline iz Zagreba kojem će pomagati Bojan Zobenica (V. Gorica) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). Četvrta sutkinja je Ivana Martinčić (Koprivnica), VAR je Ivan Bebek (Rijeka) a AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

OČEKIVANE POSTAVE:

Osijek (4-3-3): Kolić – Guedes, Duarte, Bralić, Jurišić – Pušić, Nejašmić, Jugović – Bukvić, Mierez, Matković

Istra 1961 (3-4-3): Majkić – Majstorović, Koski, Marešić – Hujber, Petrusenko, Blagojević, Devetak – Ekong, Filet, Vuk



Tagovi

Istra 1961NK OsijekHNLHrvatska nogometna ligaZoran ZekićPaolo Tramezzani

Ostale Vijesti