REUTERS/Stoyan Nenov
REUTERS/Stoyan Nenov

Osijek "u gostima" traži osvetu za poraz od CSKA Sofije otprije dvije godine(GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 05.08.21. | 08:00

Utakmica počinje u 19 sati

Kao da je bilo jučer. Osijek i CSKA iz Sofije odigrali su dvomeč prije dvije godine u sklopu kvalifikacija za skupinu Europske lige. Nakon minamalnih 1:0 pobjeda obaju ekipa na domaćem travnjaku, pobjednika dvoboja odlučili su jedanaesterci. Bugarski predstavnik je bio mirniji, i na kraju prošao dalje. Dvije godine kasnije, uz neobično pubo istih aktera, Osijek ima priliku osvetiti poraz i proći dalje na korak od skupine novog europskog "trećeg puta" (Konferencijska liga)

Turbulentni velikan bugarskog nogometa opet e na sceni, ovog puta u Konferencijskoj ligi. Nakon prve preskočene prepreke u Latviji, Bugari s optimizmom gledaju prema susretu s Osijekom, no taj optimizam može biti samo navijački. Osijek je, baš kao i prije dvije godine - bolja momčad, i ako se ne dogodi nešto neočekivano, momčad Nenada Bjelice će to i dokazati.

CSKA SOFIA - OSIJEK 19:00

Premda se danas čini da nije tako, Osijekov protivnik je u svakom pogledu velikan bugarskog nogometa. 31 naslov prvaka države, 21 domaći kup te stalno prisutstvo u elitnom razredu domaćeg nogometa učinio je CSKA prepoznatljivim imenom, no baš kao i u slučaju primjerice Hajduka, u Europi CSKA Sofia već godinama ne predstavlja “problem” protivnicima.

CSKA SOFIA

Da Bugari ozbiljno shvaćaju Osijek, najbolje se vidi po rošadama u ligaškom rasporedu. Odogodili su čak dvije utakmice, uključujći i derbi protiv LČudogoretsa. Sav su fokus prebacili na Bijelo-plave. Da su Bugari nestabilni, najbolje se vidi po treneru na klupi. U sezonu su krenuli s Penevom, a već sada nastavljaju s dobrim starim Stojčom Mladenovom, slavni bugarski “vatrogasac” je po peti put na klupi svog kluba, u kojem je kao igrač stekao status legende.

Teško je reći kako će se postaviti CSKA u četvrtak. Novi trener iza sebe u ovom mandatu ima jednu jedinu utakmicu, upravo uzvrat protiv Liepaje koji je okončan boljim izvođenjem jedanaesteraca bugarskog predstavnika. Isti epilog kao i prije dvije godine, samo je tada nastradao naš Osijek.

Danas će sustav na terenu vjerojatno izgledati identično kao i u gore spomenutom uzvratu koji je otišao do jedanaesteraca. CSKA u klasičnoj 4-4-2 formaciji s Valentinom Antovom u defenziunom redu. Najbolji igrač CSKA nije prodan, i ostat će u klubu sve do kraja “europskog puta” ove sezone. Obrana će svakako biti najjači adut domaćih, nakon izbivanja s terena zbog ozljede u konkurenciji za sastav je sjajni Menu Koch. U duetu s Antovom, CSKA je defenzivno jako moćan.

OSIJEK

Bjelica I društvo, za razliku od Bugara čiji savez je objeručke prihvatio višestruke prvenstvene oglede kako bi se CSKA pripremio za Osijek, u Sofiju dolaze uz nekoliko upitnika. Prvi je fizička sprema Mihaela Žapera koji je propustio nekoliko utakmica zbog ozljede.

“Mihael posljednja dva dana trenira normalno s ostatkom momčadi i bit će na raspolaganju za utakmicu u Sofiji” optimističan je Bjelica uoči odlaska na put. Isto tako, novinare jako zanima što će biti s Bartolecom. Silva je prodan u Francusku, Karlo je prekjučer potpisao ugovor, no nije sigurno hoće li sve formalnosti biti odrađene do danas nacvečer kako bi Bartolec stekao pravo nastupa…


“Pokušavamo riješiti papirologiju da bude u konkurenciji već za Sofiju, za uzvrat će biti sigurno. Imam veliki luksuz izbora” zaključuje pitanje kadra trener Osijeka. 

Zanimljivo, večeras će istrčati nekoliko igrača koji pamte ispadanje otprije dvije godine. Kleinheisler, Žaper, Bočkaj.. svi su oni igrali oba susreta. Možemo slobodno reći, igrači imaju motiv više, a to je osveta za poraz preko lutrije jedanaesteraca.

Bjelica se zbog stanja u CSKA ne može baš najbolje pripremiti na današnju utakmicu jer nema neku čvrstu referentnu točku za koju bih se mogao uhvatiti. "Generalno riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi s jako puno stranaca. Prava “Legija stranaca” koja ima individualnu kvalitetu", zaključuje trener i okreće se svojim problemima i prilikama. Postava bi večeras trebala izgledati ovako:

ŠTO KAŽE GERMANIA SPORT?

Prema tečajevima na Germania Sportu, Osijek je blagi favorit. Premda CSKA iza sebe ima 0 postignutih golova u dvomeču s Latvijskom Lijepajom, domaći teren i gostovanje u neugodnoj Sofiji “guraju” utakmicu u egal, barem na papiru. Pobjeda Osijeka se cijeni s tečajem 2.50 dok na pobjedu domaćina “igra” tečaj u visini od 2.80. Najizgledniji konačni rezultat mogao bi bi biti 1:1, tečaj na takav ishod je 6.50, dok bi minimalna pobjeda Osijeka “pomnožila” ulog za 7.50 odnosno za 8.50 u slučaju pobjede domaćeg CSKA.

Za kraj, ističemo najizgledniju kombinaciju; Germania daje 2.95 tečaj na pobjedu Osijeka uz zbroj golova “0-3”.

Cijelu ponudu pronađite OVDJE.

CSKA SOFIA - OSIJEK 19:00



Tagovi

CSKA SofijaOsijekKonferencijska liga

Ostale Vijesti