Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek traži ključeve prolaska u 3. pretkolo (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 08:00

U mađarskom Zalaegerszegu momčad iz grada na Dravi branit će minimalnu prednost iz prve utakmice i prolaz u 3. pretkolo Konferencijske lige

Osijek će danas u Zalaegerszegu braniti minimalnu prednost s Opus Arene te pokušati ishoditi vizu za sljedeći krug kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Domaći ZTE napustio je prošli tjedan Opus Arenu s porazom u sudačkoj nadoknadi, ali pokazao se kako je tvrd orah i jasno da će dvoboj u ZTE Areni biti sve samo ne lak zalogaj za momčad Stjepana Tomasa.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U međuvremenu je Osijek odigrao utakmicu u Kranjčevićevoj ulici na kojoj je minus od 3-1 iz poluvremena protiv Rudeša pretvorio u trijumf 4-3 i još malo napunio se samopouzdanjem. Silno potrebnim pred ovu utakmicu u kojoj domaćini nemaju što za izgubiti. Jasno da će krenuti od početka po taj gol zaostatka i činiti pritisak na obranu Osijeka.

“Dobri su. Čvrsti, disciplinirani i organizirani”, kratko ih je opisao Stjepan Tomas dodavši kako Osijek mora ponajprije misliti na svoju igru.

“Tih 1-0 zapravo nam ne daje nikakvu prednost. Nova je utakmica i treba to odraditi na najbolji mogući način. Pokušati zabiti gol, kontrolirati dvoboj i privesti ga kraju. Nadam se prolasku", rekao je Stjepan Tomas večer uoči utakmice. Vjerojatno niti sam još nije znao koga će poslati na travnjak u zadnjoj liniji koja se pokazala kao najslabijom točkom Osijeka u uvodu sezone. U prvoj utakmici nije mogao računati na Evangeloua koji je donio kartone iz prošle sezone pa je stoperski tandem s Mktrčjanom činio Petar Brlek. I solidno je to izgledalo. Kako će biti večeras, ostaje za vidjeti ali nekako se čini da će trener Osijeka dati ponovno priliku Mktrčjanu i Evangelou. Protiv Rudeša nije bilo najbolje pa će ovo biti svojevrstan popravni ispit za dvojac prinova.

Jasno da će svoju poziciju u napadu zauzeti Mierez, da na poziciju “desetke” ide Caktaš. Desno je Lovrić, lijevo Pušić a zadnji vezni bit će Jugović i Nejašmić. Optimizam nudi igra Šime Gržana koji je u sezonu krenuo s tri asistencije na desnom beku, dok će na onom lijevom biti Drambajev.

S momčadi Osijeka u Mađarsku nisu otputovali Barišić i Bralić. Nema Živkovića i Zebeca, dok se Žaper požalio na bol u aduktoru. Prijenos dvoboja koji počinje u 18.45 sati je na televizijskom kanalu MaxSport2 a sudit će Gal Leibovitz iz Izraela uz pomoćnike Rostislava Talisa i Yossi Babayoffa. A podsjetimo, pobjednik ovog sudara ide na boljeg iz sraza Cluja i Adane koji svoju uzvratni utakmicu igraju u 20 sati. Prvi dvoboj koji je igran u Rumunjskoj završen je bez pobjednika (1-1).

OČEKIVANE POSTAVE:

ZTE (4-4-1-1)

Osijek (4-2-3-1)



Tagovi

NK OsijekKonferencijska ligaZTE

Ostale Vijesti