NK Osijek
NK Osijek

Osijek traži europski trijumf da zaboravi Loksu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.07.22. | 08:04

U slučaju prolaska Boteva, CSKA iz Sofije i Osijeka, momčad Nenada Bjelice već u utorak igra sljedeću kvalifikacijsku rundu te će Slaven Belupo biti odgođen

Pred Osijekom je jedna od nekoliko “utakmica sezona” za koje se nadaju u Gradskom vrtu da bi ih mogli igrati do kraja europskih kvalifikacija. Prednost uoči večerašnjeg uzvrata proti Kyzylzhara (MAX Sport 1, 20.30) je taman. Tih 2:1 koje su prošli tjedan donijeli iz Kazahstana je dovoljno da ne bude stresa, ali opet nedovoljno da bi se Osijek opustio. Trebat će zapeti i odraditi ono što je Nenad Bjelica stavio pred svoje igrače; europski trijumf!

A do njega bi trebali doći uz solidnu potporu Gradskog vrta. Prema informacijama koje dolaze, Osijek će uz onih gotovo četiri tisuće prodanih pretplata imati i nekoliko stotina navijača koji su kupili pojedinačne ulaznice. Kohorta je odradila svoj poziv, Bjelica svoj i svi preduvjeti su ispunjeni za plasman u sljedeću kvalifikacijsku rundu. Do njega će Osijek lišen usluga Leovca koji se ozlijedio u prvoj utakmici, te vjerojatno Topčagića i Belje koji nisu sasvim fit za napor kojeg predstavlja večerašnji ogled.

(1.40) Osijek (4.10) Kyzylshar (7.50)

Doduše, dan prije utakmice Bjelica je nastupe njih dvojice ostavio otvorenima, pogotovo onaj od Belje. Moguće je da budu na klupi pa eventualnim kasnijim ulaskom pomognu suigračima. Iako, nadaju se u Gradskom vrtu, pomoć takve vrste neće biti potrebna.

Kyzylzhar je korektna momčad, ali ništa više od toga. Osijek ima puno kvalitetniji kadar što su pokazali u prvom dvoboju u Astani. Međutim, jasno je da ne prolaze uvijek bolji a tih 2:1 je varljiv rezultat. Uz to, još uvijek je sjena Lokomotive prisutna u redovima prvoligaša s Gradskog vrta.

“Moramo biti na najvišoj mogućoj razini da preskočimo i ovu prepreku. Uvjeren sam da ćemo nakon ove malo slabije utakmice pokazati karakter i uz pomoć naših navijača proći Kyzylzhar”, prenio je stav svlačionice Petar Brlek.

U Astani su domaćini pokazali da znaju biti itekako opasni, pogotovo tijekom prekida kada se kolektivno sele u kazneni prostor protivnika i vrebaju grešku obrane.

“Tvrda su momčad, dobra na prekidima, koriste puno ubačaja iz auta i kornera. Ali mišljenja sam da smo kvalitetniji, dijelom smo to pokazali u prvoj utakmici, a želja nam je to potvrditi u uzvratu”, poručio je Brlek.

(1.40) Osijek (4.10) Kyzylshar (7.50)

Inače, u slučaju prolaska Kyzylzhara, a u što nema uopće dvojbe, Osijek će vjerojatno odgoditi utakmicu sa Slaven Belupom. Naime, izvjesno je kako bi im sljedeći protivnik trebao biti bugarski Botev koji ima dosta problema oko uvjeta. Naime, oni dijele stadion s CSKA-a koji je također u europskim kvalifikacijama pa bi se eventualni dvoboj s Osijekom igrao već u utorak, 2. kolovoza. Ta odgoda bila bi po službenoj dužnosti te Osijek ne bi potrošio svoje pravo za odgodom jedne utakmice tijekom sezone zbog nastupa u HNL-u. No, o tome će ionako misliti nakon večerašnje utakmice. I slavlja kojem se nadaju u Gradskom vrtu.

Mogući sastavi:

Osijek (4-2-3-1)


Kyzylzhar (5-3-1-1)

Konferencijska liga, 2. pretkolo, četvrtak, 28. srpnja

Osijek - Kyzylzhar, 20.30 (MAX Sport 1)

Stadion: Gradski vrt

Sudac: Anastasios Papapetrou (Grčka)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK OsijekNenad BjelicaMarin LeovacPetar BrlekDion Drena BeljoMihret TopčagićNK LokomotivaKonferencijska ligaGradski vrt

Ostale Vijesti