Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Osijek skupo platio vlastite greške, sa strepnjom se čeka dijagnoza za Škorića i Mancea

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 07:48

Sva tri gola domaćina direktan su epilog grešaka igrača Osijeka koje prati glas da su najdiscipliniranija momčad HNL-a

Bio je to spektakl na Rujevici. Ništa manji od onog koji se malo kasnije igrao u Madridu. Pet golova, produžeci, dramatična završnica. I eksplozija veselja s jedne strane, ogromna količina tuga s one druge. Sve što nogomet zapravo i treba biti - emocija.

Po povratku iz Rijeke naišli smo na tužnu osječku karavanu. Navijači nisu bili od prevelikih riječi. Šutke su otvarali pive na parkiralištu benzinske i gledali u pod. Nije tu bilo nekog gnjeva već samo i jedino - tuga i razočarenje.

“Tako blizu, a tako daleko”, sukus je razmišljanja navijača koji su usred radnog tjedna potegli do Rujevice u velikom broju da bi svjedočili porazu. Porazu kojeg su si sami zakuhali.

Osijek se dva puta vraćao, stigao je u Rim, ali Papu nije vidio. Kobne su bile greške kojima je Bjeličina momčad darivala Rijeku. Pomalo čudno jer Osijek prati glas da su najdiscipliniranija momčad lige, a sinoć su poklonili sva tri gola domaćinu.

Kod prvog je Lončar zaspao, kod drugog je Fućak umislio da je Messi pa krenuo sam protiv trojice kroz sredinu, a kod onog trećeg se Hiroš zaigrao pa izgubio loptu tamo gdje se lopta ne smije gubiti niti pod razno. Hvatali su se Osječani za glavu, ali na koncu im nitko nije kriv, osim što su sami sebi zakuhali i propustili priliku da odu u finale Kupa.

I očito debelo platili tu priliku jer su sinoć na Rujevici ostali bez kapetana Škorića i džokera Mancea. Naime, Škoriću je otišla tetiva i danas će se znati koja je šteta. Sinoć nakon utakmice nije slutilo na dobro. Antonio Mance zadobio je ozljedu lože. I on će vjerojatno u osječku kliniku Medikol na pregled magnetom. Bojimo se i pomisliti strepnje Nenada Bjelice kada će tijekom poslijepodneva liječnička dijagnoza stići u Gradski vrt. Jer, napadati naslov prvaka sa Škorićem u momčadi ili bez njega - nije ista stvar.

“Bjelica ti je trener koji te brzo digne nakon poraza i elegantno spusti nakon pobjede. Jednostavno zna s igračima”, baš nam je nedavno pričao jedan od veterana Dinamove svlačionice kada smo se u neformalnom razgovoru dotakli Osijeka i njegova trenera.

E sada upravo psihologija stručnog stožera treba doći do izražaja. I taj psihološki alat za kojim će posegnuti trener Osijeka. Znamo da je vrstan psiholog koji iz svojih igrača izvlači ono najbolje i sada će do Gorice trebati uložiti znatan trud da ih digne. Ponajprije trojicu tragičara, a potom i sve ostale. Jer, nije lako vratiti se dva puta i onda ostati bez svega u 118. minuti.

Rujevica za Osijek mora biti lanjski snijeg jer se u sljedećim utakmicama se lomi prvenstvo. Bez obzira na rezultat derbija na Poljudu, Osijek u ovom kolu može profitirati ako tuče Goricu koju je Samir Toplak digao iz mrtvih. Pa onda preko Šibenika i Hajduka isprofilirati se kao jedini konkurent Dinama. Osijek sada ima priliku pokazati koliko je zapravo karaktera u njegovoj svlačionici i ima li tu materijala da u utrci za naslov odu do kraja. Ili će se dogoditi klasični “deja vu” koji sugerira kako je Osijek redovito blizu, a zapravo uvijek daleko


Tagovi

OsijekNenad BjelicaMile ŠkorićAntonio Mance

Ostale Vijesti