Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osijek protutnjao Koprivnicom, briljantni Caktaš upisao hat-trick!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 16:53

Osijek je već u poluvremenu vodio 3:0 na gostovanju protiv Slaven Belupa da bi u nastavku još jednim golom zaključio utakmicu i potvrdio uzlaznu putanju forme

Rapsodija Osijeka se nastavlja. Rene Poms i njegovi odabranici upisali su i četvrtu pobjedu u nizu nakon što je Osijek u gostima svladao Slaven Belupo 4:0 uz hat trick Mije Caktaša. Bila je to “bijelo-plava” rapsodija, pogotovo u prvom poluvremenu obzirom da su gosti na odmor otišli s velikih 3:0. Briljirao je Caktaš. Nijansu slabiji bio je Kleinheisler. Sjajno se predstavio Beljo, standardno dobri bili su Leovac, Gržan, Nejašmić dok su ostali bili upravo na razini onoga što gledamo od Osijeka u posljednje vrijeme.

Utakmica je počela prigodom za domaćina nakon udarca glavom Mioča u kojem nije bilo preciznosti. I to je načelno bilo sve od domaćina u prvom djelu, ako ne računamo na sporadične pokušaje Martinage, trud Hoxe i raspad zadnje linije… Sve ostalo bilo je u potpunosti na strani gostiju. Od 5. minute i slobodnog udarca kojeg je Caktaš pretvorio u gol, pa da pogotka istog igrača odlaska na odmor. Zanimljivo, Osijek je imao tri udarca na vrata Markovića i sva tri je iskoristio.

Caktaš i Leovac su bili blizu povećanja vodstva u 20. minuti, ali udarac lijevog beka odlazi pored gola. Slijedilo je mirno razdoblje u kojem se uglavnom igralo između dva šesnaesterca. No, da Osijek ode na odmor s osjetnom prednošću prvo se pobrinuo Laszlo Kleinheisler u 35. minuti. Bila je to duga lopta koju je nespretno pokušao smiriti Božić. Međutim, Beljo mu krade loptu spretnom reakcijom pa gura na lijevu stranu za Kleinheislera koji pak precizno pogađa malu mrežu za 2:0. Dvostruka nesreća za domaćine stigla je saznanjem da se Božić u toj akciji ozlijedio do te mjere da je travnjak napustio na nosilima. Zamijenio ga je Žuljević što je značilo da se domaćin vraća u formaciju s četiri igrača u posljednjoj liniji.

Izuzetno poluvrijeme Osijeka završeno je novim golom Mije Caktaša na samom ulasku u sudačku nadoknadu. Kleinheisler je prošao po svojoj strani, ubačaj kratko odbija vratar Marković ali Caktaš je koncentriran i rutinski pogađa gol. Pokušao je Zoran Zekić probuditi svoju momčad svježom krvi u vidu Krstanovića i Christopoulosa. Međutim, nije pomoglo… Caktaš je imao svoj dan pa je u 52. minuti stigao do svog hat-tricka. Nejašmić je pronašao Gržana, njegov udarac je blokiran ali lopta dolazi do Caktaša koji rutinirano zabija svoj treći gol na utakmici.

Do kraja utakmice Osijek je smanjio tempo, gosti su malo prodisali ali nekoliko prilika od kojih su najbolje bile one od Žuljevića i Mioča nisu urodile plodom. Žuljević je bio neprecizan, dok je Ivušić sjajno reagirao ispred Mioča. U sljedećem kolu Slaven Belupo izlazak iz rezultatske krize tražit će na gostovanju kod Šibenika, dok će Osijek na svom stadionu dočekati Istru.

Slaven Belupo - Osijek 0:4

Stadion: Ivan Kušek-Apaš. Gledatelja: 2300.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka); pomoćnici: Bojan Zobenica (V. Gorica); Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), Robi Kezele (Rijeka).

Strijelci: 0:1 Caktaš (5.), 0:2 Kleinheisler (35., Beljo), 0:3 Caktaš (45., Kleinheisler), 0:4 Caktaš (52.)

Žuti kartoni: Kleinheisler, Leovac (Osijek)

Slaven Belupo (3-5-2):

Marković - Tepšić (od 46. Christopoulos), Božić (od 38. Žuljević), Soldo - Bosec, Mudražija (od 72. Kocijan), Marina, Mioč, Martinaga - Crnac (od 46. Krstanović), Hoxha (od 72. Hoxha). Trener: Zoran Zekić

Osijek (3-4-3)

Ivušić - Barišić, Žaper, Čeberko - Gržan, Nejašmić (od 64. Brlek), Jugović (od 87. Bakić). Leovac - Caktaš (od 74. Hiroš), Beljo (od 74. Mierez), Kleinheisler (od 74. Topčagić). Trener: Rene Poms.

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik 1:1

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin 2:1

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek 0:4

Gorica - Rijeka, 17.10



Tagovi

Mijo CaktašNK OsijekSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti