Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek posljednjih pet puta nije uspio svladati Lokose u gostima, Zekić želi ‘izravnati račune’ s Čabrajom (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 23.02.24. | 08:02

U međusobnim okršajima Zekića i Čabraje trener Lokosa zasad ima tri pobjede, isto toliko utakmica završilo je remijem, dok je današnji trener Bijelo-plavih slavio dvaput

Prvu utakmicu 24. kola HNL-a u Zagrebu će odigrati nogometaši Lokomotive i Osijeka (17 sati, Max Sport 1). Sudar je to dvaju momčadi koje se trenutno na prvenstvenoj tablici nalaze jedni pored drugih, s tim da je Osijek dosad skupio 34 boda, što ih je smjestilo na četvrto mjesto, dok je Lokomotiva iza njih s pet bodova manje. Matematika je jasna, Lokosi ni s osvojena tri boda ne bi prestigli Bijelo-plave, ali bi zato eventualnim porazom napravili ‘preveliku razliku’ u korist Osijeka koji bi se tada praktički predbilježio na osvajanje četvrtog mjesta, što im u konačnici donosi plasman u Europu sljedeće sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljivo, u posljednjih pet međusobnih utakmica ovih dvaju momčadi na Kranjčevićevoj, Osijek nije ostvario nijednu pobjedu. Sve utakmice bile su prilično zanimljive, s tim da se ona posljednja ipak malo odskače.

U šestom kolu HNL-a tadašnja momčad Stjepana Tomasa stigla je u Zagreb kao blagi favorit. Poveli su gosti preko Caktaša (31.), domaćina je u igru vratio Bubanja (62.), da bismo onda u sudačkoj nadoknadi vidjeli pravi spektakl. Prvo je Jugović u 90+3. zabio za ponovno vodstvo gostiju, no tri minute kasnije na drugoj se strani ukazao Kulenović koji je majstorskim pogotkom svojoj tadašnjoj momčadi osigurao bod. Zanimljivo, tri od četiri strijelca s te utakmice ovog petka sigurno neće zaigrati. Caktaš je nedavno preselio u Tursku, Kulenović sada brani boje Dinama, dok je Bubanja na dulje vrijeme van pogona.

Lokomotiva i Osijek u ovu utakmicu ulaze u dijametralno suprotnim raspoloženjima. Budući da su Lokosi u prošlom kolu dobili ‘četiri komada’ od aktualnog lidera HNL-a na Rujevici, u njihovim redovima trenutno ne teče baš med i mlijeko, dok je s druge strane Osijek odigrao jednu od svojih najboljih utakmica (ako ne i najbolju) otkako se Zekić vratio u ‘svoj klub’ te je s 3-0 pregazio Goricu na Opus Areni. Podsjetimo, Osijek je u drugom poluvremenu igrao s dva napadača, Mierezom i Almasijem, a kako su baš u drugih 45 minuta postigli sve svoje pogotke, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Zekić od prve minute odlučiti na takvu kombinaciju ili ona ostaje ‘Plan B’.

Čabraja je pred sam kraj zimskog prijelaznog roka dobio Kastratija koji je stigao na posudbu do kraja sezone iz Fehervara, a iako je on prvotno trebao biti zamjena za Goričana koji je bio na korak od potpisa za Rubin, do tog transfera u konačnici ipak nije došlo budući da je igrač u zadnji trenutak odlučio kako ipak ne želi karijeru nastaviti u Rusiji.

Goričan je protiv Rijeke započeo utakmicu u prvoj postavi, ali budući da ga je Smolčić učinio ‘nevidljivim’, ne treba odbaciti mogućnost da će ispred njega priliku dobiti Šotiček ili Kastrati.

Iako nijedna momčad nema problema s kartonima, zanimljivo je kako ‘treći žuti’ prijeti čak desetorici igrača Lokomotive, dok na oprezu kod gostiju moraju biti tek Lovrić, Prekodravac i sjajni Ramon Mierez koji je pogotkom protiv Gorice izbio na vrh ljestvice strijelaca s 10 pogodaka.

Spomenimo i kako će se ove dvije momčadi sučeliti i u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa koji je na rasporedu u utorak (15 sati, Max Sport).

Utakmicu će suditi Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici su Vedran Đurak (Sv Ivan Zelina) i Dominik Benković (Zaprešić), dok je četvrti sudac Jakov Titlić (Potravlje). U VAR sobi bit će Duje Strukan (Split), a njemu će pomagati Jerko Crnčić (Vrbovec). Delegat susreta je Stipe Doljanin (Hrvace), a kontrolor suđenja Draženko Kovačić (Križevci). (I.A.S.)

Očekivani sastavi:

Lokomotiva (4-2-3-1):

Osijek (4-2-3-1):



Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK OsijekOsijekZoran ZekićSilvijo ČabrajaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti