Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek ne pušta kapetana u Hajduk već mu sprema novi ugovor!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 11:24

Da bi udovoljio želji Ivan Leke za kapetanom Osijeka, Jakobušić će morati ozbiljno izuti iz cipela društvo s Pampasa

Osijek punom parom radi na pripremama za novu sezonu. Momčadi su se priključili Daku i Omerović, čeka se Mierez koji je dobio par dana dodatnog odmora zbog problema s avionskim letovima iz Argentine i on se očekuje jako brzo na Pampasu.

A očekuju se i transferi. Ovih dana, možda čak i danas, Osijek bi trebao realizirati dolazak desnog beka. Saznajemo kako su tek detalji u pitanju i da je praktički sve dogovoreno. Nadalje, Stjepan Tomas imat će u sljedećoj sezoni na raspolaganju Slavka Bralića i Kristijana Fućka što sugerira kako Gorica nije uspjela u namjerama da zadrži dvojac koji su imali na posubi. Bralićev ugovor bio je prevelik financijski zalogaj za Goricu, dok su za Fućka ponudili konkretnu odštetu i postotak od sljedećeg transfera, ali to nije bilo dovoljno da u Osijeku kimnu glavama u znak pristanka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A identičnog stava su na Pampasu i po pitanju Mihaela Žapera. Nije tajna da je Hajduk pokazao određeni interes i da bi ga Leko rado doveo na Poljud. No, kako stvari stoje, to će se dogoditi isključivo ako Lukša Jakobušić "izuje iz cipela" društvo s Pampasa.

Nakon što je Žaper svojevremeno bio na meti Dinama pa su u Osijeku spustili rampu, identičnog su stava i oko interesa Hajduka, barem kada je u pitanju ono što se spominje u kuloarima kao odšteta koju su Splićani spremni platiti za kapetana Osijeka, jer službena ponuda nije stigla.

"Ne trebaju se niti truditi da sastave ponudu ako ostaju pri takvoj cifri", poručili su iz Osijeka.

Naravno da se situacija može promjeniti svakog trenutka, ovisno koji su gabariti koje Hajduk financijski može podnijeti da bi zadovoljio želju Ivana Leke oko dolaska veznjaka. Jer, Osijek mora razmišljati tržišno a takav način sugerira kako je ovo najbolje vrijeme za prodaju Žapera. Aktualni ugovor mu izlazi sljedeće ljeto i Žaper bi već na zimu mogao samostalno pregovarati sa zainteresiranim klubovima pa par mjeseci kasnije potpuno besplatno napustiti Pampas. No, postoje neke granice, a cifra za koju bi Hajduk doveo kapetana Osijeka je za sada debelo ispod te granice...

Umjesto toga, moglo bi se lako dogovoriti da Žaper produži vjernost Osijeku. Saznajemo kako mu u klubu spremaju ponudu za novi ugovor. To bi Osijeku dalo dovoljno manevarskog prostora oko eventualnih pregovora a Žaper bi se mogao rasteretiti. Naravno, ukoliko bude zadovoljan ponuđenim.

U zaključku, očito u Osijeku nemaju namjeru rasprodavati obiteljsko blago u bescijenje, pa i uz potencijalni rizik da ne zarade ništa. No, ako se ponudi prava cifra - sve je moguće.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mihael ŽaperNK OsijekHajdukHNLLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti