Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Osijek na Poljudu: Trojica u zadnjoj liniji, Mierez u špici a Livaju će se udvajati!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 08:00

Iako je Čeberko otputovao sa suigračima, branič još uvijek nije spreman te će utakmicu početi na klupi za rezervne igrače.

Prva od tri posljednje utakmice Osijeka ovoj godini na rasporedu je u subotu na Poljudu (17.30, MAXSPORT 1). Nakon što je sjajna serija Rene Pomsa zaustavljena u Varaždin, iskupljenje je stiglo protiv Dinama na Gradskom vrtu, sasvim je izvjesno da je Osijek s velikim optimizmom otputovao u Split.

Na to će svakako utječe i minula povijest Osijekovih gostovanja kod Hajduka. Naime, u posljednjih pet godina, Osijek je tek jednom napustio Poljud pognutih glava i bez bodova. Bilo je to prije tri godine kada je Hajduk pobijedio 3:2. U ostalih devet utakmica, gosti su četiri puta pobijedili, dok je pet utakmica završilo bez pobjednika.

Najveća nepoznanica je nastup Čeberka koji je u petak sjeo u autobus koji je igrače Osijeka odveo u Split, ali to ne znači nužno da će zaigrati na Poljudu. Prema zadnjim informacijama, Čeberko će biti na klupi, baš kao i Dion Drena Beljo. Naime, Rene Poms će krenuti na Hajduk s trojicom u zadnjoj liniji (Žaper, Bralić, Barišić). U fazi obrane će se Gržan i Leovac spuštati u zadnju liniju, dok će u ofenzivi biti visoko gore s Caktašem i Kleinheislerom. U špici će istrčati Mierez, dok će Beljo čekati priliku s klupe.

Takav je plan bio večer uoči utakmice, možda se Rene Poms na koncu predomisli. No, jasno je da neće staviti “policajca” na Livaju već će ga udvajati zadnja linija. Uostalom, Barišić je u najavi rekao da je Livaja igrač kojeg je gotovo nemoguće čuvati bez pomoći suigrača. Međutim, izvjesno je da ako Osijek zaustavi Livaju da je pola posla odrađeno. Domaćini previše ovise o genijalnosti svog napadača a Osijek je preozbiljna momčad da to ne iskoristi… Naravno, ako uspije u tome.

Zanimljivo, bit će ovo prva utakmica Mije Caktaša na Poljudu u dresu Osijeka. Do sada nije imao prilike nastupiti protiv “svojih” i ovo će sigurno biti emotivan trenutak za ofenzivca.

Inače, Osijek se nakon utakmice ne vraća kući već će krenuti put Svetog Martina na Muri gdje će čekati sudar s Varaždinom u kupu a koji je na rasporedu u srijedu (15.30 sati).

Osijek (3-4-3)



Tagovi

NK OsijekHNLHajdukRamon MierezDion Drena BeljoRene Poms

Ostale Vijesti