Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Osijek dobio novog trenera! Klupu preuzima bivši Dalićev pomoćnik koji je dvije sezone nosio dres Osijeka!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 19:32

Čelnici kluba s Gradskog vrta u jednom danu odradili su smjenu aktualnog i inauguraciju novog imena na klupi bijelo-plavih

Nije dugo trajala potraga za novim trenerom Osijeka. Nakon što je Rene Poms oko podneva početo pregovore oko sporazumnog raskida ugovora a koji su on i njegovi pomoćnici dobili sat, dva kasnije, u večernjim satima je s Gradskog vrta pušteni bijeli dim.

Dakle, novi trener Osijeka je Borimir Perković (55), bivši strateg Varaždina, Intera i Šibenika. Asistirat će mu Ivo Smoje i Karlo Primorac te Filip Šušnjara kao trener vratara. Inače, Perković je dugo godina bio pomoćni trener Zlatku Daliću u Al Ainu a riječ je o bivšem igraču Osijeka koji je u redovima Bijelo-plavih proveo dvije sezone, od ljeta 1997 do lipnja 1999.

Da Rene Poms opasno visi i da je zreo za otkaz nije bila tajna, još manje iznenađenje. Informacije koje je Germanijak prvi objavio uoči ligaške utakmice s Varaždinom, a nakon poraza od Istre, sugerirale su da je Varaždin sudbonosan za bivšeg pomoćnika i nasljednika Nenada Bjelice na klupi Osijeka.

Međutim, nakon što je Drožđek odnio sva tri boda - čelnici Osijeka nisu krenuli u smjeru smjenu Pomsa već su mu dali priliku u Kup dvoboju s Hajdukom. Nakon što je Osijek ispao, stvari su postale prilično jasne. Bilo je razmišljanja kako novog trenera neće gurnuti u vatru već protiv Dinama na Maksimiru (nedjelja, 17.30), već da će preuzeti klupu na ligaškom ogledu protiv Hajduka u Gradskom vrtu tjedan dana kasnije.

Međutim, očito su pregovori s Perkovićem išli u smjeru da bi se momčad preuzela odmah, pa nije bilo razloga da se čeka. U svkaom slučaju, čestitke novom treneru na odvažnosti.

Ostavština Rene Pomsa u Osijeku je u najmanju ruku korektna. Preuzeo je klub u krizi, iako je to upitno s obzirom na to da je Bjelica dobio otkaz nakon pobjede nad Hajdukom. Austrijanac je krenuo s remijem protiv Šibenika (1:1) pa je zaredao sa serijom od pet ligaških pobjeda od kojih je najdojmljivija bila ona protiv Rijeke na Rujevici (3:0). Poms je prošao u Kupu protiv Papuka i Varaždina, a skinuo je skalp Dinamu u Osijeku (1:0).

Nastavak HNL-a otvorio je domaćim remijem s Rijekom te pobjedom nad Goricom (2:0). I onda su kola krenula nizbrdo. U sljedećih pet utakmica ispao je iz Kupa, upisao poraze od Lokomotive, Istre i Varaždina te uzeo bod u remiju bez golova sa Slaven Belupom. Osim bodovne krize, Osijek do jučerašnjeg pogotka Živkovića nije zabio četiri utakmice u nizu…

Ne bi bilo fer svaliti krivnju samo na Pomsa koji je u pauzi ostao bez važnih karika u momčadi. Otišli su Dion Drena Beljo i Ivica Ivušić, što i nije bio neki problem za Pomsa s obzirom na to da je na odlazak Belje računao, dok je u Malenicu imao puno povjerenje. Međutim, odlazak Laszle Kleinheislera bio je nenadoknadiv…

Novi trener predstavit će se momčadi na treningu u petak, dva dana prije utakmice s Dinamom na Maksimiru.



Tagovi

NK OsijekRene PomsHNL

Ostale Vijesti