PIXSELL
PIXSELL

Osijek bez Lovrića na gostovanju kod Istre: "Pomeli su Hajduk, opasni su kod kuće"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 13:29

Trener Osijeka najavio je utakmicu s Istrom u Puli u kojoj Osijek traži puni bodovni plijen nakon 180 minuta bez gola

Osijek putuje u Pulu gdje će na neugodnom gostovanju pokušati ispraviti negativan dojam iz zadnjih dvoboja. Na Aldu Drosini za momčad Rene Pomsa igraju samo tri boda.

“Sigurno idemo na pobjedu. I uvijek pripremam momčad da dobijemo utakmicu. Ponekada se to ne ostvari, ali nema momčadi na svijetu koja svaki put pobjedi. Cilj je tri boda, ako budemo na maksimumu - imamo veliku šansu da pobijedimo”, jasan je trener Osijeka koji protiv Istre neće moći računati na Kristijana Lovrića koji će ostati u Osijeku, dok se u konkurenciju vraća Marin Leovac.


“Smatram da nismo igrali tako loše protiv Slaven Belupa kako su neki vidjeli tu utakmicu. Gledao sam podatke o učinku naših igrača i prema svemu smo zaslužili više tu pobjedu. I zato s velikim optimizmom i pozitivnom energijom putujemo u Pulu”, naglasio je Rene Poms koji nije zabrinut izostankom golova. Njegova mantra je kako momčad mora biti strpljiva.

“Možda nam nedostaje ono što smo imali lani da relativno brzo iskoristimo neku šansu, ali puno toga ovisi i o protivnicima. Evo, Slaven Belupo je igrao jako dobro obranu”.

Za golgetersku pozitivu trebat će Mijo Caktaš koji nije na razini od lani. Postavlja se i pitanje oko njegove pozicije…

“Imali smo već tu priču. Lani je Mijo igrao istu poziciju, zabio je puno golova. Sada ih nema, tako da mislim da to ne ovisi o mjestu na kojem igra. Jednostavno, Mijo nema sreće kada se nađe u nekim situacijama i u ovom trenutku mora ostati pozitivan i strpljiv”, poručio je Poms koji se dotakao i statusa Nikole Janjića i Ognjena Bakića.

“Imamo dosta mladih igrača, među njima i ovu dvojicu. Dobri su u treningu. Kada si mlad, blizu si ulaska ali kada dobiješ priliku, moraš je iskoristiti. Bitno je da su profesionalni. Dobit će priliku, na njima je da iskoriste”.

Utakmicu u Puli najavio je i Šime Gržan koji dobro poznaje travnjak na Drosini.

“Domaćini su pokazali zadnje dvije utakmice da su dobri. Pomeli su Hajduk i pokazali da su jaki na domaćem terenu. Puno ovisi o igri naše momčadi. Radili smo dobro, nadam se da ćemo pružiti dobru igru, stvoriti više prilika i najbitnije da pobijedimo”, rekao je Gržan.




Tagovi

NK OsijekRene PomsŠime GržanIstra 1961HNL

Ostale Vijesti