Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Oršić EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Trabzonspor je bio konkretniji i to je presudilo. Dinamo? Možda jednog dana..."

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 05.07.23. | 13:00

Mislav Oršić ekskluzivno je za Germanijak otkrio prve dojmove iz Turske, koliko je bio blizu Dinamu i što očekuje od novog kluba!

Bio je to križni put! Odlazak u Englesku je za Mislava Oršića trebala biti kruna karijere. Karijere koju je strpljivo gradio od Kustošije, Zaprešića pa preko Slovenije, Italije, Koreje, Kine

I onda je na mala vrata stigao u Dinamo. Dječački san? Zapravo, bilo je to puno više od toga… Ponekada nam se činilo kao da se ne snalazi u tom šušuru koji se stvorio oko njega. U skandiranju Sjevera, ovacijama Zapada. Tim grafitima po zidovima zagrebačkih ulica. Majicama s njegovim likom, tetovažama s njegovim rečenicama na rukama navijača. I onda su ga Englezi doveli na Otok. Zašto bi zabijao nama kada može za nas bila je računica s kojom ga je Southampton doveo u Premier ligu i - ugasio!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tek šest minuta bilo je puno premalo. Bio je to zapravo izostanak poštovanje prema igraču koji je imao status o kojem su neki njegovi suigrači iz Southamptona mogli samo sanjati. Orša je zabijao Tottenhamu, West Hamu, Chelseaju… Udarao je “hat-trickove” u Ligi prvaka. Zabijao je na Svjetskom prvenstvu.

“Huci, nađi mi klub. Dosta mi je ovoga”, rekao je ovog proljeća svom agentu Branku Huciki a koji mu je zapravo više od agenta. On je prijatelj s kojim je gradio svoju nogometnu priču.

“Iskreno, ne bih previše o tome što je iza mene. Vrijeme je da se okrenem prema onome što je ispred. Novim izazovima. Jasno je kako Southampton nije bio bajna epizoda, ali to je tako u životu. Usponi i padovi su dijelovi koji čine našu priču. Jednostavno, ne može sve u životu biti kako si mi zamislimo. Nismo previše pričali o tome što se dogodilo u Engleskoj. Prihvatili smo da je bilo loše, da nije uspjelo na način kako smo se nadali i tražili smo novi put u karijeri. I sretan sam što smo ga uspjeli pronaći u Trabzonsporu”, priča nam Mislav Oršić par dana nakon što je stigao u grad na obali Crnog mora. U zemlju gdje se razdvaja Europa i Azija. Gdje je nogomet religija i fanatizam.

No, prije Trabzona, morali smo ga pitati za “najveći klub”. Navijači Dinama sanjali su njegov povratak u Maksimir. Iako, pitanje je koliko bi to zapravo bio dobar rasplet. Orša je otišao iz Zagreba dok je bio na vrhu. Možda je to bilo idealno vrijeme za rastanak…

“Znam da je bilo puno onih koji su priželjkivali moj povratak u Dinamo. I drago mi je jer navijače ne možeš prevariti. Oni pristupaju s emocijom i bez interesa. No, tražio sam klub koji me stvarno želi dovesti i koji mi daje podršku. I tu je Trabzonspor bio najkonkretniji. Nisam htio čekati zadnje dane prijelaznog roka jer mi je bilo stalo što prije krenuti s pripremama za novu sezonu. Ponavljam, Trabzonspor je bio konkretniji i to je presudilo. No, kako imam namjeru još dugo igrati nogomet, možda me sudbina ponovno spoji s Dinamom i dođe prilika da se vratim”, rekao je Mislav Oršić koji je u Turskoj dočekan poput najveće zvijezde. Navijači, mediji… Direktan prijenos njegova dočeka na televiziji, cvijeće dobrodošlice.

“Nisam to očekivao tako. Zapravo, nekako sam priželjkivao da nema nikoga, da ću diskretno proći ali nema toga ovdje. Veliki su to obožavatelji nogometa i jedva čekam osjetiti tu atmosferu na stadionu o kojoj svi pričaju”, nasmijat će se Oršić i podsjetiti na svoju skromnost…

“Bilo je lijepo. Nekako nestvarno kada sam vidio navijače da me čekaju. Prvi dojmovi su odlični. Prvih dana sam upoznavao malo ljude i klub. Kamp i tereni su odlični. Stvarno imaju uvjete na jednoj visokoj razini i jedva čekam da krenem raditi”, poručit će Oršić čija je odluka da izabere turskog velikana bila olakšana činjenicom da ga je u trenerskoj kabini dočekao njegov omiljeni trener.

“Pokazao mi je sve. Kako se radi, što se očekuje od mene. Kako domaćini gledaju na nogomet. Podijelio mi je neko svoje iskustvo. O ostalim stvarima nismo niti trebali previše jer znam kako se radi kod Bjelice”.

A produkti tog rada željno se iščekuju. Trabzonspor čini kvartet velikana turskog nogometa uz Fenerbahçe, Galatasaray i Besiktas. Ljestvica očekivanja podignuta je jako visoko…

“To je logično. Klub je to velike tradicije, s vojskom odanih navijača koji na svakom koraku pokazuju koliko vole Trabzonspor. I naravno da imaju visoka očekivanja, na nama je da ih ispunimo”.

Mislav Oršić nije od velikih riječi. On priča na terenu… Pitamo ga za ciljeve koje je stavio pred sebe nakon potpisa ugovora.

“Onaj prvi je da se što bolje pripremim. Da upoznam momčad, uklopim se, usvojim neke njihove navike. Potom da krenemo s igrama, uzimamo bodove i pobjeđujemo. Trofej! Po to sam došao ovdje i to je glavni cilj. Svjestan sam jake konkurencije iz Istanbula, ali Trabzonspor je velik klub i spreman na izazove koji nas čekaju. Malo sreće, puno truda i vjerujem da možemo napraviti nešto veliko”, otkriva Oršić.

“S Brunom Petkovićem u napadu ili bez njega”, pitamo ga.

“A nije to pitanje za mene. To je stvar dogovora klubova i samog Brune pa ne bih htio ništa na tu temu da se krivo ne protumači. Mogu samo reći da bih bio sretan da dođe ovdje jer smo sjajno surađivali u Dinamu i reprezentaciji. S njim bi svakako imali veće šanse u lovu na trofej”.

Kraj smo ostavili za Vatrene. Oršića nije bilo u Rotterdamu, no bio je najveći navijač…

“Nikada mi nije teže palo nepozivanje. Pričao sam s izbornikom i sve je jasno. Pa ne bih sam sebe pozvao u ovoj situaciji”, priča Oršić pa nastavlja:

“Jako mi je bilo žao jer je ovo veliko natjecanje i što nisam dio te priče, ali to je motiv za mene da nastavim raditi, da se pripremim pa ako bude golova i dobrih igra, bit ću na radaru izbornika. I ovim putem čestitam dečkima na sjajnom turniru. Biti u finalu Lige nacija je sjajan uspjeh, nijanse su odlučivale”, završio je Mislav Oršić, novi napadač Trabzonspora!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mislav OršićTrabzonsporNenad BjelicaGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti