Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Oriolik iz penala okončao dramu te izborio povijesno četvrtfinale Kupa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 17:51

Veliki uspjeh malog slavonskog kluba.

Danas je odigran pretposljednji okršaj osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem su povijesni prolazak dalje tražili Oriolik i Rudar iz Labina, a ta čast je na kraju pripala domaćinima iz Oriovca koji su slavili nakon produžetaka rezultatom 1:0 te tako po prvi put izborili mjesto među osam najboljih.

Dvoboj trenutno osmo plasiranog predstavnika 3.HNL Istok i četvrto plasiranog predstavnika 3.HNL Zapad pogotkom iz kaznenog udarca u 114. minuti presudio je Valentino Kuzmić.

Nije to bila neka ljepotica od nogometne utakmice, što je realno bilo i za očekivati od niželigaških ekipa pritisnutih važnosti samog dvoboja. Bio je to ratnički susret u kojem smo vidjeli po isključenje sa svake strane. Prvo su domaćini u 28. minuti ostali s desetoricom nakon što je Živatović srušio Macana u izglednoj prilici.

Crveni karton Oriolika pogledajte OVDJE.

U samom finišu prvog dijela Golić je u dvije minute zaradio dva žuta kartona te su momčadi u drugi dio ušli s jednakim brojem igrača na terenu.

Jedinu pravu priliku u prvom dijelu vidjeli smo u 40. minuti kad su gosti, točnije Macan sa sedam-osam metara pogodio suprotnu vratnicu.

Oriolik je prvi put na susretu nešto konkretnije zaprijetio u 55. minuti kada se s preko dvadeset metara na udarac odlučio Marušić i poslao loptu malo iznad okvira Bulatovih vrata.

Rudar je dobru situaciju imao u 73. minuti kada je kapetan gostiju Edis Kurtić dugom loptom pronašao Macana koji prima loptu i izlazi u jedan na jedan s Hercegom, vratar domaćih pravovremenim je istrčavanjem i dobrom reakcijom uspio uhvatiti loptu i sačuvati mrežu netaknutom.

Do kraja ‘regularnog’ dijela Oriolik je bio vrlo blizu pogotku u 88. minuti kada je Anto Galović okrenut leđima s petnaest metara uspio atraktivno uputiti udarac, no Bulat se bacio i odbio u loptu u vratnicu te sačuvao mrežu netaknutom.

U 103. minuti Cestarić pokazuje na bijelu točku za domaće nakon što je u šesnaestercu poslije duela s Pinom Kovačevićem pao Anto Galović. Siguran realizator za Oriolik i veliko slavlje okupljenih gledatelja bio je Valentino Kuzmić minutu poslije.

Pogledajte gol Oriolika OVDJE.

Veliku priliku za potvrdu pitanja pobjednika domaći su imali u 115. minuti kada je Luka Morber odlično pronašao Galovića kojem udarac s trinaest metara dodirom brani Bulat i šalje loptu malo, malo pored vratnice. Minutu poslije Jurić je bio u vrlo izglednoj situaciji za Oriolik, no s dvanaest metara poslao je loptu malo pored vratnice.

Oriolik će u povijesnom četvrtfinalu Kupa ugostiti Istru 1961.


Tagovi

Hrvatski nogometni kupOriolik OriovacRudar Labin

Ostale Vijesti