Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Oporavak dvojice Dinamovih mladića ide prema planu. Ali, još ne zna kad će se vratiti na teren

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 13:15

Dvojac koji je stigao iz Lokomotive pa završio na operaciji koljena mogao bi do kraja sezone upisati poneki nastup

Gdje su i što rade Luka Stojković i Lukas Kačavenda? Dvojac U21 reprezentativaca, koji su krajem kolovoza pompozno došli u Dinamo iz Lokomotive, završili su ubrzo na operaciji koljena. Kačavenda je već došao u Dinamo s problematičnim koljenom, nije se najbolje oporavio od prve operacije ligamenta, a Stojković se ozlijedio na zagrijavanju i stradao na isti način, otišao je 'prednji križni'. Obojica su operirani početkom rujna i čeka ih, još uvijek, dugačka stanka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, ono što sigurno znamo jest da je Lukas Kačavenda, iako je formalno igrač Lokomotive na posudbi, kojega Dinamo tek treba otkupiti ako želi, ostao u Maksimiru, u Dinamovom je procesu oporavka i, praktički, nema sumnje da će ga Modri i otkupiti, bez obzira na ozljedu. Kod Stojkovića takvih dvojbi i nema, on je Dinamov igrač i u Maksimiru čekaju njegov povratak. No, još uvijek se ne zna i ne može se procijeniti kad će se vratiti na teren, niti jedan niti drugi. Ono što smo uspjeli saznati u Dinamu jest da su i Kačavenda i Stojković dobro operirani, da zasad njihova rehabilitacija ide prema planu, nema nikakvih komplikacija i loših vijesti. Ali, pravilo je kod ovih ozljeda da se tek nakon otprilike pet mjeseci podvlači crta i rade prognoze koliko bi još mogao trajati oporavak. Dakle, Luku i Lukasa čeka još mnogo posla, puno 'shuog' treninga i bildanja mišića, tek krajem siječnja, početkom veljače moći će se procijeniti kad bi se trebali vratiti na teren.

Ali, svi vjeruju da će, ako oporavak nastavi ići ovim smjerom. Stojković i Kačavenda do kraja sezone ipak upisati poneki nastup za Dinamo. A onda na ljetnim pripremama izboriti mjesto u udarnoj momčadi za iduću sezonu.



Tagovi

GNK DinamoLuka StojkovićLukas KačavendaSergej Jakirović

Ostale Vijesti