Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Martinovo ukazanje u pravi tren: Baturina opet postaje Jakirovićev adut, ali i baca rukavicu Daliću!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.10.23. | 13:00

Mladi Dinamov igrač bio je u svojevrsnoj krizi, međutim, u dvije utakmice U21 reprezentacije naznačio je povratak u formu. I u idućih mjesec dana može napraviti veliki iskorak

"Kandidati za A reprezentaciju? Sučić i Baturina dovoljno su dobri da ih Dalić pozove", bez ustezanja rekao je Dragan Skočić, izbornik U21 reprezentacije nakon pobjede nad Bjelorusijom (2-0). U redu, nije mlada bjeloruska momčad neko konačno mjerilo, ali nije ni Latvija s kojom se Hrvatska A vrsta susreće u 'biti ili ne biti' utakmici u studenome najviša nogometna razina. Dapače. Ali, ako pričamo o Baturini, kod njega nikad nije bila upitna klasa, talent i ono što bi trebao biti u budućnosti. Reprezentativac, predvodnik jedne nove Hrvatske. Kod Martina Baturine upitna je bila tek forma zadnjih mjeseci, koja je bila daleko od njegove razine. I pritom, svejedno je tko je s druge strane, Hajduk, Istra, Ballkani, Astana..., kad igra dobro onda igra dobro, kad ne igra, onda ne igra. A nakon odličnog početka sezone, pogotka u Superkupu, nekoliko dobrih partija i, zaključno, s pogotkom u Pragu, Baturina se, svjestan je toga i sam, ugasio.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

I ne treba ga zakopati, ipak se još uvijek radi o mladom igraču, koji tek ove sezone treba napraviti pravi iskorak, postati glavna poluga u Dinamu. Imao je i teške tjedne iza sebe, puno utakmica, neugodan potres mozga i loše razdoblje čitave momčadi, sve je to utjecalo na njegove prezentacije. Dva pogotka i samo dvije asistencije doista zvuče premalo za Martina, no, kod njega nikad nije upitno hoće li, nego - kad će? Ponovno proigrati. Stoga, bez obzira što je s druge strane bila slabašna U21 Bjelorusija, a prije toga nešto kvalitetnija Grčka, Baturinine su izvedbe u te dvije utakmice veliki razlog za optimizam. Prava naznaka povratka u formu. U obje je utakmice bio najbolji ili ponajbolji hrvatski igrač, a kad je takav, onda upitnici nestaju. Ukazao se Martin, ako ako je doista to početak njegova buđenja i kontinuiteta sjajnih izvedbi, onda nije mogao naći bolji tren.

Prvo, takav Baturina upravo je ono što nedostaje Sergeju Jakiroviću ovih mjeseci u Dinamu. Pred Modrima je opet izazovan mjesec, borba za prolazak skupine u Konferencijskoj ligi, borba za povratak na tron u HNL-u, koja će kulminirati 12.studenoga na Rujevici. Naravno, i potraga za izgubljenim pobjedničkim mentalitetom, sve su to ciljevi koji čekaju Dinamo do iduće reprezentativne akcije. Onakav Martin s početka sezone ili iz prošle sezone, ovakav kao protiv Grka i Bjelorusa, sigurno je opet veliki adut Dinamovom treneru, jedna briga manje. Međutim, osim što se očekuje da ovo što je pokazao proteklog tjedna 'kopira' i u Dinamu, Baturina će imati još jedan veliki test.

Naime, sve se to događa u trenucima kad A reprezentacija vapi za osvježenjima, kad je i sam izbornik Zlatko Dalić najavio promjene i nove igrače. Uostalom, bio je na tribini u Velikoj Gorici i na licu mjesta gledao Baturininu izvedbu protiv Bjelorusa. Ako je on bio razlog njegova posjeta Velikoj Gorici, onda je Baturina sigurno zaradio veliki plus.

Inače, u mnogim je anketama, analizama stručnjaka, upravo Baturina označen kao jedan od tih, koji bi trebali dobiti šansu već u idućoj akciji. Njega se zaziva u svim kutevima nogometnih pogleda. Uza sve to, čak i sad kad nije bio u najboljem svojem razdoblju, Baturina se našao na Dalićevom predpozivu. Logikom stvari, bude li igrao kao što zna, 'pravi' poziv ni po čemu ne bi trebao izostati. Samo da bude pravi Baturina.

Dakle, idućih mjesec dana za Baturinu je svojevrsni vrhunac sezone i dosadašnje karijere. Dinamo treba njegove asistencije i golove, poteze koji rješavaju utakmice, a Dalić treba novo lice, novu energiju. Baturina se probudio kad je bilo najvažnije, nema razloga misliti da to bio tek bljesak, jer, Martin je već pokazao klasu i potencijal. Sve ipak više u smjeru da će od subote i utakmice s Goricom krenuti priča o novom reprezentativcu. Valjda će se i on s time znati nositi, ovu priliku mora iskoristiti. I usrećiti Jakirovića i Dalića!



Tagovi

Martin BaturinaGNK DinamoHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti