Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

On je jedan od 'ključara' Hajdukova uspjeha, na TM-u mu je cijena porasla više nego dvostruko

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 08:33

Vratar Bijelih ima 11 čistih mreža u prvenstvu u prvom dijelu

Hajduk je nakon 19 godina jesenski prvak, vodi na nekompletnoj tablici šest bodova ispred Rijeke i sedam u odnosu na Dinamo, a Bijeli su se remijem u Maksimiru pokazali i kao momčad koja je u stanju odigrati na nulu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Puno je bilo dobrih igrača u prvom dijelu prvenstva, ali jedan je konstanta i dolazi iz obrane koja je u prvih 19 kola primila samo deset golova. Za to je između ostalih zaslužan vratar Ivan Lučić koji sa stoperima Filipom Uremovićem i Zvonimirom Šarlijom čini sigurnom zadnju liniju Hajduka, a puno je pomogao i dolazak zadnjeg veznog kakav je Mihael Žaper.. Hajduk je postigao 25 golova, ali brojka od samo deset primljenih je impresivna.

Još da Bijeli nisu kiksali s Istrom kod kuće i propustili prednost kod Gorice, oba puta u nadoknadi, gdje bi im bio kraj. Priču u napadačkom učinku ostavit ćemo za neki drugi put, sad je naglasak na obrani koja je postala zaštitni znak Hajduka.

I u dva opasna šuta koja je Dinamo u Maksimiru uputio u Hajdukova vrata, Lučić je reagirao vrhunski, zaokružio odličnu polusezonu nakon koje mu je porasla cijena. Transfermarkt je nakon osvježavanja vrijednosti igrača nedavno zaključio da Lučić ne vrijedi više 650 tisuća eura nego milijun i pol što je više nego dvostruko. I potpuno zasluženo rekli bismo. Vrijedi toliko, a možda i više vratar koji je 11 puta ostao čiste mreže u prvenstvu, a još dva puta nije primio gol u Europi i u Kupu što dovodi do otprilike pola utakmica bez primljenog gola.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Odličan je u igri nogom, siguran na crti i u svom prostoru i ne treba biti puno pametan za doći do zaključka da bi ga se možda i iz HNS-a trebali sjetiti. Lučič ima austrijsku putovnicu, jer u susjednoj državi je rođen, ali ima i Hrvatsku, pa premda je branio za mlađe selekcije rodne zemlje, mogao bi i u kadar Vatrenih, pogotovo ukoliko nastavi ovako i Hajduk eventualno postane prvak. Jer bilo bi 'politički' mudro imati ponekog predstavnika potencijalnog budućeg prvaka na Euru.

No, ne treba Lučića gurati, on gura sam sebe dobrim obranama i sigurnim izvedbama koje su počele još prošle sezone kada je trener bio Ivan Leko. Ništa se nije promijenilo ni kada je došao ponovno Mislav Karoglan, koji je Lekinoj selekciji igrača dao samo 'fine tuning' i dodatno ih opustio u svlačionici što se odmah odrazilo i na izvedbe na terenu.

A Lučić, koji je svojevremeno bio član Bayerna i ima titulu iz 2015. godine kada je bio treći vratar, ali bez nastupa, na vrata Hajduka došao je kada je Leko nakon teškog poraza u Maksimiru odlučio staviti Karla Sentića na klupu i probati s novim rješenjem koje se pokazalo kao pun pogodak. Došao je u prošlom zimskom prijelaznom roku iz Istre 1961 gdje je bio pričuva nakon što se teško ozlijedio do tada neprikosnoveni Lovre Kalinić, prvi kapetan kluba koji se sada oporavio, ali se na vratima ništa ne mijenja.

Kako ćeš mijenjati kada ide dobro, to je maksima kojom se služe treneri, premda se Kalinić oporavio i upisao u Kupu s Jadranom u Pločama povratnički nastup, u prvenstvu ostaje sve po starom. Lučić brani i malo prima i zato je Hajduk prvi.


 


Tagovi

HajdukIvan LučićMislav KaroglanIvan LekoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti