REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Olmo nekoliko puta odbio mogućnost produljenja ugovora, a Barcelona, Real Madrid i Atletico Madrid su u niskom startu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 30.11.22. | 11:51

Nekadašnja zvijezda Dinama igra sjajno na SP-u u Kataru.

Protiv Kostarike je zabio, dok bi protiv Nijemaca napravio isto da na golu nije stajao Neuer. Ipak, uz vratara Bayerna, greda je ta koja se ispriječila na putu Danija Olma da u svojoj drugoj utakmici u Kataru postigne i drugi pogodak. Sezonu nije započeo kako je htio, zbog ozljede je (pre)dugo bio 'out', ali je na Svjetsko prvenstvo stigao u punoj formi te je u prve dvije utakmice bio jedan od ponajboljih igrača Furije.

Olmo ima 24 godine, u Njemačku je stigao prije nešto manje od tri godine te mnogi vjeruju da je uskoro vrijeme da napravi dodatni iskorak u svojoj karijeri. Olmo nije preskakao stepenice, nakon što se dokazao u Dinamu, isto je napravio u RB Leipzigu, a sada i reprezentaciji, a radi svega navedenog ne iznenađuje da bi ga sada, kad polako ulazi u svoje najbolje igračke godine, u svojim redovima voljeli vidjeti tri najveća španjolska kluba – Barcelona, Real Madrid i Atletico Madrid.

U jednom od nadolazeća dva prijelazna roka Olmo bi trebao napustiti RB Leipzig. Razlog tome je što mu postojeći ugovor ističe u ljeto 2024. godine, a prema pisanju njemačkih medija, španjolski ofenzivac nekoliko je puta odbio mogućnost pričanja na temu produljenja ugovora. Dakle, kako ga ne bi izgubili besplatno, što si sigurno ne žele dopustiti, RB Leipzig je na neki način prisiljen uskoro ga prodati. Sad, hoće li to biti ove zime ili tek na ljeto po okončanju sezone, tek treba vidjeti.

Olmov možebitni odlazak iz kluba mogao bi ove zime stavljen na čekanje zbog činjenice da će Nkunku gotovo pa sigurno preseliti u Chelsea te da isti klub želi dovesti i Joška Gvardiola. Prodati tri glavna igrača, neovisno o kakvom je novcu riječ, i to usred sezone, nešto je što u RB Leipzigu ne žele napraviti. Podsjetimo, na ljeto će u Leipzig iz Salzburga stići Slovenac Benjamin Šeško koji bi trebao zamijeniti Nkunkua (iako nije riječ o istom profilu igrača), dok se o zamjenama za Gvardiola i Olma još uvijek nije razmišljalo.

Ako bi primjerice Gvardiol otišao ove zime, onda bi na stoperskoj poziciji Rose ostao na svega tri igrača – Simakanu, Orbanu i Diallou, što sigurno nije najidealnije iako ne prakticira igru s trojicom u posljednjoj liniji. S druge strane, Olmo svoje mjesto u momčadi dijeli s Forsbergom (31), ponekad i Kamplom (32), ali iako navedeni dvojac posjeduje veliku kvalitetu, jasno je kako je Olmo ipak stepenicu (ako ne i dvije) iznad njih.

U svakom slučaju, Olmo je još jedan 'Leteći bik' koji bi mogao 'odletjeti' iz Red Bull Arene u dogledno vrijeme. Vodeći Bayern je prvi dio sezone zaključio sa šest bodova više u odnosu na RB Leipzig, stoga neke nade o eventualnoj borbi za naslovom prvaka i dalje tinjaju, ali ako ode Nkunku, a potom još i Gvardiol i(li) Olmo, jasno je kako će Bavarci rutinski doći do svojeg 33. naslova prvaka Njemačke. (I.A.S.)


Tagovi

Dani OlmoRB LeipzigBarcelonaAtletico MadridReal Madrid

Ostale Vijesti