REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Hoće li Chelsea dobiti prefiks RB? Nova Potterova magija zove se Joško, ali hrvatskog braniča želi i moćni PSG!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.11.22. | 10:43

Interes Tottenhama nije ništa novo, ali uz svo dužno poštovanje prema Pijetlovima, najskuplji hrvatski igrač ima nešto veće ambicije…

Hrvatska je u prva dva kola na SP-u odradila veoma dobar posao. Protiv Maroka su mreže mirovale, potom su Dalićevi momci sj***** Kanađane, a u obje utakmice jedan od najboljih igrača na terenu bio je Joško Gvardiol. SP u Kataru je drugo veliko natjecanje za jednog od najtraženijih mladih braniča na svijetu, a već nakon uvodne dvije utakmice su se za njegovim uslugama dodatno zainteresirali neki europski velikani kojima je sada postalo jasno da nemaju razloga čekati pa se tako očekuje da će RB Leipzig već na zimu dobiti neke unosne ponude za svojeg wunderkinda.

Tottenham ga prati već dulje vrijeme, talijanski mediji javljaju kako se u priču uključio i moćni PSG, ali 'pole position' u utrci za potpisom hrvatskog braniča ima Chelsea. Nema sumnje, ako se Potter raspitivao o Jošku Gvardiolu kod Matea Kovačića, onda su mu dionice još malo narasle, jer osim što je fenomenalan na terenu, Gvardiol je i omiljen 'lik' u svlačionici te će se za njega teško ćuti ružna riječ.

Plavci su praktički već potpisali Nkunkua, najveću zvijezdu RB Leipziga, a sa spomenutim klubom Plavci su već surađivali prethodnih godina oko Wernera i Ampadua.

Wernera su Plavci platili 53 milijuna eura (pa ga onda prodali nazad istom klubu za 20 milijuna eura), transfer Nkunkua navodno bi ih trebao koštati više od 60 milijuna eura, ali Joško Gvardiol trebao bi biti skuplji od obojice ofenzivaca. O novcu se, zasad, ne piše, ali jasno je kako će RB Leipzig nastojati izvući barem 80 milijuna eura za hrvatskog braniča kojeg su doveli iz Dinama prije godinu i pol dana za 18.8 milijuna eura.

Gvardiol ponekad djeluje kao da nije svjestan toga koliko je dobar. Ni transfer u Bundesligu, ni činjenica da je standardan član prvih 11 u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ni brojni medijski natpisi koji ga svako malo 'šaltaju' u najveće klubove svijeta njega nisu promijenili. On i dalje čvrsto stoji s nogama na zemlji (naravno, osim kad nekoga ne treba odnijeti u zračnom duelu) te samo radi ono što radi najbolje – igra nogomet! Nema sumnje da će se do početka prijelaznog roka pojaviti još pokoji velikan koji će ga pokušati dovesti, ali u ovom trenutku njegov prelazak na Stamford Bridge djeluje kao najrealniji ishod…


Tagovi

Joško GvardiolRB Leipzignogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti