Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Olmissum saznao protivnike u Elitnoj rundi: Prvak Europe, nedavni suparnik i Dinamov 'krvnik'

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 15:21

Elitna runda Lige prvaka igra se od 28. studenog do 3. prosinca.

Nakon što je UEFA obznanila četiri domaćina Elitne runde natjecanja (Rigu, Prištinu, Lisabon i Palmu de Mallorcu), održan je ždrijeb treće od četiri faze najjačeg futsalskog klupskog natjecanja na svijetu. Hrvatski viceprvak Olmissum završio je u skupini D, zajedno s domaćinom Palmom de Mallorcom, HIT Kijevom i poljskom Lubawom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Skupina je vrlo interesantna iz nekoliko razloga. Palma de Mallorca, ujedno i najveći favorit turnira, je aktualni prvak Europe i Omišani će se s jakim španjolskim klubom sučeliti na poprištu na kojem je prošle sezone igrano finale natjecanja. HIT iz Kijeva je bio suparnik Olmissuma u nedavno održanoj Glavnoj rundi natjecanja. Iako je Olmissum do 37. minute utakmice vodio s 1-0, Ukrajinci su u posljednje tri minute zabili četiri pogotka (od čega dva golman u trenucima kada je Olmissum igrao s golmanom-igračem) i na kraju slavili s 4-1. Poljska Lubawa također nam je dobro poznati klub budući da je prošli tjedan, u jednoj od najluđih futsalskih utakmica novijeg doba, svladao Futsal Dinamo s 9-7 i s ukupno sedam bodova osvojio zagrebačku skupinu Glavne runde, prošao u iduću fazu, a hrvatskog prvaka ostavio kratkih rukava.

Na Final Four, koji se igra iduće proljeće, plasirat će se samo pobjednici skupina. U skupini A koja se igra u latvijskoj Rigi, istoimeni domaći klub, a za kojeg igra najveći igrač futsala svih vremena Ricardinho, ugostit će Barcelonu, Etoile Lavalloise iz Francuske i Cittu di Eboli iz Italije. Domaćin skupine B bit će Priština koja će ugostiti lisabonsku Benficu, kazahstanski Kairat i sloenski Dobovec. U skupini C, domaćin Sporting ugostit će Anderlecht iz Belgije, Loznicu Grad iz Srbije i Haladas iz Mađarske.

Točan raspored elitne runde saznat će se naknadno.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalMNK OlmissumOlmissumFutsal Liga prvaka

Ostale Vijesti