TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL
TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL

Oliću tri od tri na klupi ruskog velikana, no pravi pakao tek ga čeka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 20:58

S ovih šest bodova iz dvije prvenstvene utakmice (jedna je pobjeda ostvarena u kupu) vratio je CSKA na četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u europska natjecanja.

Ako se po jutru dan poznaje, Ivicu Olića čeka uspješna trenerska karijera. Naime, hrvatski strateg je u trećoj samostalnoj utakmici upisao treću pobjedu. Dakle, ima tri od tri i bolji početak na klupi CSKA Moskve vjerojatno ni sam nije mogao poželjeti.

Večeras je njegov klub na domaćem travnjaku bio bolji od Rotora iz Volgograda, a za pobjedu 2:0 zabili su Ejuke u prvoj minuti sudačke nadoknade u prvom poluvremenu te Rondon u 70. minuti. Po običaju, Nikola Vlašić odigrao je svih 90 minuta, no ovaj put bez pogotka ili upisane asistencije, što je uistinu raritet kada je moskovski velikan u pitanju.

Olić je, inače, klupu preuzeo nakon dva uzastopna poraza Gončarenka, a s ovih šest bodova iz dvije prvenstvene utakmice (jedna je pobjeda ostvarena u kupu) vratio je CSKA na četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u europska natjecanja. Bodovno je izjednačen s Lokomotiv Moskvom, Spartak je bod iznad, a vodeći Zenit ima čak osam bodova prednosti. S druge strane, Rubin iz Kazana i Dinamo Moskva imaju tri boda manje, što znači da je gužva oko Olića velika.

No, prava iskušenja ga tek čekaju. Naime, ove dvije prvenstvene pobjede ostvarene su protiv Tambova i Rotora, dviju momčadi s dna poretka, a sada mu slijedi gostovanje kod Sočija, koji ima šest bodova manje, a nakon toga i gradski derbi, ujedno i najveći ruski, onaj protiv Spartaka.

Između te dvije utakmice, Olića čeka i polufinale kupa protiv Ćorlukinog Lokomotiva. Drugim riječima, teži raspored teško da može biti i vidjet ćemo kako će se bivši Dalićev pomoćnik snaći u ovom ludom rasporedu.



Tagovi

Ivica OlićCSKA MoskvaNikola Vlašić

Ostale Vijesti