Ohandza donio veliku pobjedu Hajduku u burnoj utakmici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.02.18. | 17:00

Jedan gol i puno dvojbenih sudačkih odluka.

22. kolo Prve HNL donijelo nam je najveći hrvatski derbi, okršaj Dinama i Hajduka. Pred 13 124 gledatelja na Maksimiru nismo vidjeli spektakularan nogomet koji su najavljivala oba trenera. Mario Cvitanović je bio primoran napraviti dvije promjene, nedovoljno spremnog Sosu zamijenio je Lecjaks, a „ukočenog“ Stojanovića mijenjao je stoper Rrahmani. Željko Kopić krenuo je s najavljenim sastavom, možda je malo iznenađenje bio Fomitschow umjesto Filipa.

Prvo poluvrijeme je bilo prilično siromašno, vidjeli smo tek jedan pokušaj prema vratima, a to je ujedno bila i najveća prilika. U 32. minuti Soudani je izašao sam pred Leticu i pokušao ga lobati, ali je Hajdukov vratar sjajno reagirao. S 0:0 ili bolje reći ništa : ništa otišlo se na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme je bilo znatno sadržanije. Dinamo je prvi zaprijetio, opet preko Soudanija. Alžirac je još jednom sam izbio pred Hajdukovog vratara, ali je Letica izbio loptu rukom, čin se izvan kaznenog prostora. Samo minutu kasnije Hajduk je poveo. Nakon nesporazuma, odnosno katastrofalne pogreške, Leškovića i Livakovića Ohandza nije imao težak zadatak na radost velikog broja Torcide.

Sedam minuta kasnije opet prijeti Soudani, no Letica je opet sjajno obranio. U 63. minuti poništen je gol Hajduku zbog zaleđa, nakon čega je Dinamo preuzeo inicijativu.

U 81. minuti sporna situacija. Nakon Dinamovog kornera Soudani je bio u dvoboju s Borja Lopezom, a Španjolac je loptu u skoku dirao rukom. Sudac Pejin se nije dvoumio, Španjolcu je pokazao drugi žuti karton i dosudio najstrožu kaznu za Modre. Odgovornost je preuzeo Gavranović i promašio cijeli gol. Do kraja utakmice zaprijetio je Hajduk, Ohandza se sjurio prema golu Dinama, no Doumbia ga je srušio i dobio žuti karton. Na tu odluku suca Pejina burno je protestirao trener Hajduka, Kopić, i zaradio crveni karton. Pejin je produžio utakmicu pet minuta, no u dodatku ništa se nije značajno dogodilo.

Hajduk je odnio tri boda iz Maksimira, ali sigurno je da će opet u prvom planu biti sudačke odluke.

(FOTO: Pixsell) 


Tagovi

Karlo LeticaEl Arbi Hillel SoudaniFranck Ohandza

Ostale Vijesti