Dragulj ove godine više neće na teren: Slomio i drugi križni u osam mjeseci

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 10:46

Koliko je ostao željan nogometa, pokazuje činjenica da je ''letio'' terenom nakon oporavka od prve ozljede, ali 2020. godine više ga nećemo gledati.

Jedan od najvećih mladih talenata, ne samo Italije već može se reći i cijele Europe, Nicolo Zaniolo, zaista nema sreće.

12. siječnja ove godine pretrpio je puknuće desnog križnog ligamenta u domaćem porazu od Juventusa. Usred jednog prodora iskusio je duel s Matthijsom de Ligtom kada je srušen na 22 metra od protivničkog gola i to je bio trenutak koji je označio udaljenje od zelenih travnjaka na više od pola godine.

Romin ofenzivni veznjak vratio se početkom kolovoza i odmah je podsjetio na to s kakvim je talentom prije 21 godinu ugledao svijet. Djelovalo je kao da je ozljeda u potpunosti iza njega te da je pred njim novo razdoblje igračkog cvjetanja.

I zaista, ta ozljeda jeste iza njega. No jučer u nastupu talijanske reprezentacije na amsterdamskoj Johan Cruijff Areni stigla je nova. Ona lijevog lijevog križnog ligamenta, a poguban je bio dvoboj s Donnyjem van de Beekom.

Reklo bi se da Nizozemci stasali u Ajaxu imaju nešto protiv mladog Toskanca, no detaljniji uvid odaje kako niti u jednom slučaju nije došlo do direktnog kontakta s nijednim od dva suparnika već je jednostavno igrač loše prizemljio na kritične noge. Postavlja se pitanje ima li staklena koljena i hoće li mu to predstavljati goleme probleme u onome što se projicira kao zvjezdana karijera.

Bilo kako bilo, predviđa se  kako će pauzirati sigurno do veljače. Poznato je da ozljeda križnog ligamenta sportaša s terena udaljava – u najpovoljnijem slučaju – pola godine, a s obzirom da će morati na novu operaciju, sigurno je da će mu pobjeda u Amsterdamu, u kojoj je asistirao za jedini gol, prisjesti.

 

(foto: Action Images)


Tagovi

Nicolo ZanioloMatthijs de LigtDonny Van De BeekLiga nacijaRoma

Ostale Vijesti