firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Odlični Hrvat na nizozemskoj misiji odbio poljudsku klupu, stranac moguće rješenje za Hajduk

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.01.21. | 09:23

U splitskom klubu još je uvijek u tijeku traganje za trenerskim rješenjem.

Današnje izdanje Sportskih novosti donosi tekst o tome kako su Lukša Jakobušić i novi sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius kontaktirali Marina Pušića, Hrvata iz Mostara koji zadnjih sezona vrlo uspješno gradi karijeru u Nizozemskoj.

Naravno, tema razgovora bila je mogućnost preuzimanja klupe Hajduka. No trener se zahvalio i dao do znanja kako to trenutno nije u mogućnosti radi obiteljske situacije. Pušić je pomoćni trener AZ Alkmaara, desna ruka Arneu Slotu koji se nedavno obećao nizozemskom velikanu Feyenoordu kojeg će od ljeta preuzeti.

S obzirom da je klupska vrhuška otkrila za Slotove tajne pregovore s Feyenoordom, odmah mu je uručen otkaz. Špekulira se da je mala vjerojatnost da Pušić zasjedne na klupu ovog kluba, ali radi se o treneru koji je nedavno vratio velikana Twente iz druge u prvu ligu s uvjerljivom bodovnom prednošću.

Prethodno je vodio U-19 uzrast Twentea s kojim je bio dva puta prvak države. Upravo to svjedoči o činjenici da zna raditi s mladim igračima, a Hajduku je baš to jedna od najpoželjnijih vrlina eventualnog novog šefa struke.

No nažalost, barem za sada, Pušić neće preuzeti Hajduk. U ozračju toga, postoji vjerojatnost da će Nikoličius posegnuti za nekim stranim rješenjem. Svi hrvatski treneri koji se na Poljudu smatraju za dorasle voditi Hajduk su zauzeti i sve je izvjesnije kako bi se neko ime moglo dodati popisu na kojem se nalaze Edoardo Reja, Krasimir Balakov, Marijan Pušnik, Joan Carrillo,...


Tagovi

Hajdukhrvatski treneriTwenteAZ Alkmaar

Ostale Vijesti