Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Od danas na istoj strani: Škoriću stigao napadač koji je prijetio Bijelo-plavima u povijesnom slavlju protiv PSV-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 12:10

Ostvario je 17 milijuna eura težak transfer u Premier ligu, a posljednji angažman imao je na Bliskom istoku.

Cangzhou Mighty Lions nije klub koji bi prije par mjeseci dobio puno medijskog prostora u Lijepoj našoj, ali nakon što je prije 10 dana dvogodišnji ugovor s njima potpisao Mile Škorić, jasno je kako će od sada pa nadalje povremeno ‘baciti oko’ što rade Lionsi.

A oni su danas doveli novo pojačanje u svoje redove. Riječ je o Jürgenu Locadiji, 28-godišnjem nizozemskom napadaču koji u svojem CV-u ima klubove poput PSV-a, Brightona, Hoffenheima i Cincinnatija. Od početka ove sezone Locadia je igrao za iranski Persepolis, ali nedugo nakon što je stigao u klub pokazalo se kako je Gulf Pro liga ipak preslaba za igrača njegovih kvaliteta. U prvih devet nastupa je zabio šest pogodaka, nakon čega je odlučio ‘spakirati kofer’ i napustiti Iran. Posljednjih pola godine proveo je bez angažmana, povezivalo ga se s nekolicinom klubova iz Eredivise, ali Locadia se na kraju zaputio put Kine gdje će svlačionicu dijeliti s Milom Škorićem.

Škorić i Locadija se znaju od ranije, s tim da se bivši hrvatski reprezentativac sigurno puno češće sjeti utakmica u kojoj su njih dvojica odmjerili snage. Naime, Locadia je bio jedna od udarnih igla PSV-a kad su Osječani ostvarili jedne od svojih navjećih pobjeda u klupskoj povijesti te s dva puta po 1:0 izbacili nizozemskog giganta iz trećeg pretkola Europske lige u sezoni 17./18. Iako su tada bili na suportnim stranama, sada će kao predvodnici Lionsa pokušati izboriti ostanak u Super ligi.

Lionsi su prije početka nove sezone promijenili gotovo pa kompletan roster, Locadia je peti stranac koji je stigao u klub, a priliku za debi, baš poput Škorića, imat će za 16. travnja kad počinje nova sezona.

U Kinu se, nešto prije Škorića, zaputio i dugogodišnji kapetan Dinama Arijan Ademi, a na ‘drugom kraju svijeta’ je dvojicu istinskih HNL ikona dočekao Franko Andrijašević koji će uskoro krenuti u svoju treću sezonu sa Zhejiang FC-om. Marko Dabro, koji je također ugovorno vezan za kineskog prvoligaša za kojeg igra Ademi (Beijing Guoan), je prije dva mjeseca otišao na posudbu do kraja sezone u latvijsku Rigu koju vodi Tomislav Stipić



Tagovi

Kineska nogometna ligaMile ŠkorićLions

Ostale Vijesti