Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Majstori Niko i Marko, stoperski dvojac kao mađioničari - učinili Livaju nevidljivim!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 07.10.23. | 21:47

Momčad s Kvarnera svladala je Hajduk rezultatom 1-0 i na taj način preuzela vrh HNL-a!

Evo kako smo ocijenili igrače i trenera Rijeke u Jadranskom derbiju. Tko je vama bio dobar, a tko loš?

Nediljko LabrovićVratar
Zapravo, nije imao previše posla. A ono što je morao obraniti je obranio. Uvijek pravovremen u istrčavanjima. Njegova najbolja intervenija bila je obrana udarca Sahitija. Sreća ga je pogledala u 4. minuti, ali pogledala je i Lučića na kontra strani 36 minuta kasnije. Sve u svemu, kapetan i reprezentativac praktički nikada ne razočara, a tako je bilo i danas.
Ocjena
6.5
Ivan SmolčićObrana
Ne tako davno, o njemu se govorilo kao 'trećem' desnom beku Rijeke. A Ivan ne da je sada sigurna prva opcija na toj poziciji, nego je njegovo mjesto u početnih 11 zacementirano. Prema naprijed ga rijetko kada vidimo, ali je zato u obrani bio neprelazan. Sjajna utakmica za njega, pohvale.
Ocjena
6.5
Matej MitrovićObrana
U početku je bio dosta nesigurniji od Dilavera. Par krivih dodavanja. par čudnih postavljanja. Ali, u drugom vremenu je bio neprelazan. Posljednjih 15-20 minuta izgledao je reprezentativno, bio je to onaj Mitrović kojeg nisu bez razloga onomad nazivali najboljim stoperom HNL-a. Iskusan je, miran, odgovoran. Najslabije je reagirao kod prilike Sahitija, ali sve ostalo je odradio na vrhunskoj razini!
Ocjena
7
Emir DilaverObrana
Ako provjerite džepove Emira Dilavera ove subote, u njima ćete pronaći sljedeće stvari - novčanik, mobitel i - Marka Livaju! Šalu na stranu, Emir je znao da ga čeka iznimno težak posao, ipak je Livaja klasa svoje vrste u HNL-u, ali stoper Rijeke je danas bio fenomenalan. Ova sedmica naginje prema 7.5, popularni 'Bruda' je vođa Rijeke, produžena ruka Sopića na terenu i - uz Labrovića - kapetan ove momčadi. Sjajna utakmica, komplimenti.
Ocjena
7
Bruno GodaObrana
Gore-dolje, gore-dolje, gore-dolje. Trčao je, borio se, klizao, skakao, svađao... Sve je Bruno danas napravio. I bio je jako dobar. No, ono čime nas je impresionirao dogodilo se u samoj završnici utakmice. Hajduk je napadao, četiri igrača gostujuće momčadi bila su u 16-ercu Rijeke, a on lagano vraća glavom loptu golmanu u situaciji u kojoj bi mnoge ulovila panika te bi napamet izbacili loptu izvan granice terena. Prvo ga se gledalo kao zamjenu za Vukčevića, potom kao zamjenu za Čabraju, ali Bruno je pokazao da je dovoljno kvalitetan da bude prvotimac Rijeke. Bravo za njega.
Ocjena
6.5
Lindon SelahiVezni red
Da je kojim slučajem Jadranski derbi završio bez pogodaka, albanska osica bio bi igrač utakmice. Koliko je on danas pretrčao, koliko je on danas napada presjekao... Fantastičan! Posljednjih dana prijelaznog roka je umalo napustio Rijeku, ali na veliko zadovoljstvo trenera Sopića, ostao je na Rujevici, Miljenik tribina, veliki pljesak dobio je po izlasku iz igre, s tim da je pokazao gard kad je Šarlija krenuo s provokacijama kod kaznenog udarca kojeg je Janković pretvorio u pogodak.
Ocjena
7
Marco PašalićVezni red
Igrao do 73. minute. Igrač poteza. Mora ga se čekati, jer kad jednom zabljesne, onda će se svi oduševljavati. Danas nije uspio u tome, ali bio je blizu kad je uzdrmao gredu. Zna Marco nogomet, Rijeka mu je 'legla', baš kao što je on 'legao' Rijeci. Pola ocjene manje zbog odluke da sam završi jednu situaciju, a imao je Pjacu u boljoj poziciji. No, nema veze. U svakom slučaju, odigrao je dobro, s tim da svi znaju kako on može još bolje.
Ocjena
6
Toni FrukVezni red
Igrao do 73. minute. Znalac. No, nismo baš sigurni koliko mu odgovara 'osmica' koju je 'prisiljen' igrati kako bi se na terenu istovremeno mogli naći on, Niko, Marco i Marko. Kad je bliži golu, kad ima dva središnja veznjaka iza sebe, onda je još bolji. Puno je danas pretrčao, bio je aktiavn u oba smjera, a budući da je vezna linija Rijeke 'dobila' ovu utakicu, onda ga se treba pohvaliti.
Ocjena
6.5
Niko JankovićVezni red
Igrač utakmice. Na stranu sad s kaznenim udarcem, kojeg - budite uvjereni - nije baš lagano izvesti i na sebe staviti svu odgovornost. I to u situaciji kad je na semaforu 0-0 i kad možeš svoju momčad učiniti liderom HNL-a! Sve ono što Niko pokazuje otkako je i službeno postao 'Riječanin' je fenomenalno. Kao da se opustio, kao da sada 'produži nogu' kad odigra dodavanje... Dinamo ga je, bez ikakve sumnje, olako pustio. Veliki poticaj za dalje za njega, Rijeka s njim ili bez njega nije ista momčad.
Ocjena
7.5
Marko PjacaNapad
Nije zabio, a ni asistirao. Ali je dominirao! Kraj priče, nema više nikakve sumnje, Marko je, definitivno, uz Petkovića i Livaju najbolji igrač HNL-a! Snažan kao bik, a 'lagan' kao pero. Kad krene tim svojim okomitim korakom prema 16-ercu protvnika, čak se i oni koji utakmicu gledaju preko TV-a se 'prepadnu'. A zamislite sad kako je Mouffiju ili Siguru. Klasa za sebe. Kako prima loptu, kako na leđima nosi čuvare, kako se gradi, kako se postavlja, kako kuži gdje, kada i kako mora nešto odigrati, protrčati, zatvoriti... Kakav igrač!
Ocjena
7
Franjo IvanovićNapad
Ante Rebić, odnosno Franjo Ivanović, je još jednom pokazao kako je u njemu Rijeka dobila veliki jackpot. Nije danas zabio, nije ni imao neku priliku da dođe do pogotka, ali je zato 'ostavio' loptu za Pašalića kad je njegov kolega gastarbajter uzdrmao gredu. Trči s jedne strane igrališta na drugu, skače, kliže... Da skratimo, ne da dečko 'disati' svojim protivnicima!
Ocjena
6.5
Momo YansanéNapad
Igrao od 73. minute umjesto Fruka. Premalo igrao za ocjenu, iako je imao jednu dobru priliku s kojom je mogao staviti konačnu točku na i na cijelu priče, No, već sada je jasno da će biti pojačanje.
Ocjena
-
Veldin HodžaVezni red
Igrao od 73. minute umjesto Pašalića. Premalo igrao za ocjenu, s tim da se može reći kako je 'dobro ušao' i donio Rijeci dosta na stabilnosti u sredini.
Ocjena
-
Emmanuel BandaVezni red
Igrao od 78. minute umjesto Ivanovića. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Stjepan RadeljićObrana
Igrao od 86. minute umjesto Selahija. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Željko SopićTrener
Napad je najbolja obrana! Protiv lidera prvenstva na teren poslati tako ofanzivnih 11 igrača, pobijediti i ne primiti pogodak, onda se nema što drugo reći nego - bravo. Nekonvencionalan tip čovjeka, ali očito altruist. Iako, dobro to skriva. Sigurni smo da u sebi gori od sreće, ali na van - ozbiljan kao da je u vojsci. A njegovi su vojnici danas bili motivirani, bili su dobro pripremljeni, protivnik je bio izvstno skautiran. Hajduk je na cijeloj utakmici Rijeci napravio dvije prilike. Budući da je riječ o donedavnom lideru prvenstva, rekli bismo kako je to zasluga trenera. Ovi mladi dečki ga očito slijede. Da im je lako s njim, nije, ali nije ni njemu nekad lako s njima. Ipak on odgovara za sve, vjeruje im kao da svi imaju 30+ godina, a ne da se kreću tu između 19 - 21.
Ocjena
7



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLJadranski derbi

Ostale Vijesti