Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Zagorac iz najboljih dana i dva junaka iz 'naftalina'! Ali, prekidi, opet prekidi...

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 12.11.23. | 21:25

Ademi je podsjetio na onog 'starog' Ademija, Kulenović nije zabio, ali je zaslužio pohvale za veliku borbu...

Ovako smo ocijenili igače Dinama nakon derbija na Rujevici (2-2). Tko se vama dopao, tko vas je razočarao?

Danijel ZagoracVratar
Dinamov junak! Zagorac s gotovo 38 na leđima brani sjajno, skinuo je nemoguće Jankoviću, obranio udarac Pjaci, Pašaliću, kome god je mogao. Kod dva pogotka nije mogao bolje reagirati. Ali, ne može Zagorac toliko obraniti koliko njegovi braniči mogu primiti. Njegov povratak na vrata bila je rizična Jakirovićeva odluka, mora se priznati da je pogodio.
Ocjena
7.5
Sadegh MoharramiObrana
Igrao do 66.minute. U prvom dijelu solidna predstava, nije curilo po njegovoj strani, ali prema naprijed nije puno napravio, iako je nekoliko puta imao prostora. No, u nastavku je zakazao. Prvo je izgubio loptu, potom napravio prekršaj nad Godom, nakon tog prekida Rijeka je zabila za izjednačenje. I tu je, zapravo, bio kraj, sve je teže zaustavljao Rijekine napadače, opet je on bio sukrivac za pogodak, tko zna koji već put ove sezone.
Ocjena
5.5
Stefan RistovskiObrana
Borben kao i uvijek, ali često i prenervozan. I prijetio je da tom nervozom nepotrebno uzburka strasti na terenu. Ispao je pomalo naivan kod Rijekina drugog pogotka, Čabraja je ostao sam i centrirao, no, ne može se njemu na dušu staviti taj pogodak. Inače, uglavnom je dobivao duele u šesnestercu i 'čistio' česte ubačaje, bez neke velike pogreške. Zaradio je žuti karton zbog kojeg neće igrati protiv Osijeka.
Ocjena
6
Kevin Theophile-CatherineObrana
Prvi od dvojca iz 'naftalina', o kojima se priča u superlativima nakon derbija. Ne pamtimo, osim kad mu je uspio izmigoljiti Ivanović, izgubio ijedan duel, skok. Čvrst, siguran, beskompromisan, kao da nikad nije otišao iz Dinama i kao da nije imao toliku pauzu. Stigao je 's plaže', dobro bio je u treningu, i odmah se prometnuo u najboljeg Dinamova stopera. To dosta govori i o njima, naravno, ali to sad nije tema. Ako je nešto pozitivno zadnjih tjedana u Dinamovoj momčad, onda je to KTC.
Ocjena
7
Mauro PerkovićObrana
On je taj drugi 'iz naftalina' koji je zaslužio pohvale. Nije ga bilo nigdje od početka sezone, Bišćan ga nije vidio, nije ni Jakirovića oduševio u prvim tjednima i mjesecima. Međutim, dobio je priliku i pokazao se, Dinamo bi ipak mogao imati kvalitetnog lijevog beka. Pitanje je bi li zaigrao da je Ljubičić bio posve zdrav, ali tako je to u nogometu, nekome treba smrknuti da bi drugome svanulo. Perković u ovoj momčadi sigurno ima budućnost.
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Igrao do 90.minute. U porvom poluvremenu odličan, siguran i autoritativan u sredini terena, jako se dobro nosio s riječkim veznjacima. Bio je na svakoj lopti, racionalan i pravovremen, nekad čak i agresivan. Bila je to njegova ponajbolja izvedba u zadnje vrijeme. Međutim, u nastavku je i on pao kao i veći dio momčadi, više nije bio tako precizan u dodavanjima, niti brz u razmišljanju, pomalo i nervozan, zaradio je žuti karton, mogao, možda dobiti još jedan.
Ocjena
6.5
Takuro KanekoNapad
Igrao do 75.minute. Dobro je počeo, nekoliko puta probio Godu i donio loptu pred gol, mogao je Dinamo i zabiti nakon tih prodora. Međutim, vrlo brzo se ugasio, kad su mu Riječani zatvorili prolaz, nije našao novo rješenje. Nekoliko je puta previše komplicirao, zabijao se u riječke braniče i ostoa bez prave završnice. Još nismo vidjeli taj njegov udarac ljevicom, o kojem smo dosta slušali, zašto ne koristi to oružje, ako je doista tako moćno?
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 75.minute. Kad trener vadi iz igre svoju desetku pred kraj utakmice jasno je da nije odigrao kako se očekivalo. Dosta je Baturina bio s loptom u nogama, ali malo je od toga bilo koristi. Nije Martin nalazio prave koridore kroz riječke linije, često su ga zaustavljala dvojica, trojica domaćih igrača. Istina, često Baturina i nije imao pravo rješenje, nisu mu se suigrači otvarali kako su trebali, bio je, može se reći, zagušen. Sam, pak, u završnici nije niti bio, izostao je neki njegov opasan pokušaj.
Ocjena
5.5
Arijan AdemiVezni red
Na trenutke je podsjetio na 'starog' Ademija. I po energiji, po gardu, igri. Međutim, taj 'stari' Ademi vjerojatno bi zabio onaj zicer u prvom dijelu, to je ta razlika. Vidi se i da mu je teško odigrati svih 90 minuta, pred kraj je izgubio snagu, malo oduzeo gas, ali s njim na terenu Dinamo ipak ima stav, nema predaje do zadnje minute. Takav je bio i Ademi, znao je i udariti kad je trebalo. No, za povratak u pravu formu trebat će mu utakmica, a njih, zbog čudnih bonusa u ugovoru, teško može imati dovoljno.
Ocjena
6.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 66.minute. Imao je nekoliko bljeskova, zabio je i pogodak, čini se bi se uz još koju utakmicu mogao dobro snaći na lijevoj strani. Odgovara mu 'kontra noga', to se vidi. Doduše, u prvom je poluvremenu Rijekina obrana bila konfuzna, mogao je i više puta doći u priliku za pogodak. Ali, baš je on bio taj koji je Selahija ostavio samog kod gola za 1-1, nevjerojatno je da je stao tako daleko od Selahija, gledao je u njega i promatrao kako zabija glavom. Morao je bolje reagirati.
Ocjena
6
Sandro KulenovićNapad
Nije zabio, što je napadaču osnovni zadatak, ali Kulenović je odigrao jako dobru utakmicu. Borio se kao lav, osvajao lopte, stalno držao riječke stopere u niskom startu, nije posustajao i kad su ostali već gubili korak. Na kraju, bio je zaslužan za drugi pogodak, njegov udarac glavom, kad se lopta već činila izgubljenom, obranio je Labrović, ali je obijanac pospremio Perić. Uz nadu da će mu se otvoriti i realziacija, koja muči sve Dinamove napadače, mogao bi nakon Rujevice na dulji rok postati ozbiljna opcija. Naravno, povratkom Petkovića ipak džoker s klupe, ali ispred Emrelija i Drmića.
Ocjena
6.5
Dino PerićObrana
Igrao od 66.minute. Ušao je da pojača obranu, ali i da bude opasan pred golom kod prekida. To je i bio, odlično se snašao u gužvi i donio Dinamu gol za vodstvo. Koje Modri opet nisu sačuvali. U obrani je uglavnom bio pravovremen i siguran, nema mu se što zamjeriti.
Ocjena
6.5
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 66.minute. Nismo od njega puno vidjeli, nije donio nikakav pretjerani pomak u igri, a obrambeni doprinos morao bi biti mnogo veći.
Ocjena
5
Antonio MarinVezni red
Igrao od 75.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Marko BulatVezni red
Ušao u 75.minuti. Donio novu energiju s klupe, a nakon njegovog ubačaja iz kornera Dinamo je poveo. Bio je upitan za utakmicu zbog ozljede, zato nije krenuo od početka, ali imao je dovoljno snage da uđe s klupe i 'zapapri' svojim poznatim ubačajem.
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Ušao u 90.minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Dinamo je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, postavke momčadi bile su logične, a i količina energije, želja i pristup ovaj put nisu bili upitni. Donijele su pomak i zamjene, Perić je zabio, Bulat izveo taj korner, iako je čitavu utakmicu bio pod pritiskom Rujevice, povlačio je Dinamov trener dobre poteze, nije se libio izvaditi ni Baturinu, iako je to uvijek potez za raspravu. I rizik. Prekinuo je niz poraza u gostima, iako je njegova momčad dvaput vodila pa bod i nije 'kao kuća'. Zamjerke? Dinamo je u nastavku opet pao i opasno živio, spašavao ga je vratar, ali još su veći problem prekidi. Koliko golova su Modri ove sezone primili nakon prekida, teško je izbrojati. I svaki put - opet!
Ocjena
6



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaRujevicaSergej Jakirović

Ostale Vijesti