Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

OCJENE - Dinamo: Čačić probudio momčad nakon lošeg niza i preživio na klupi, Baturina i Ristovski ponovno nosili Modre do pobjede

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 19.03.23. | 20:00

Možemo zaključiti da je aktualni trener preživio na Dinamovoj klupi nakon tri utakmce bez pobjede

Evo kako smo ocijenili Modre. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
Nije imao previše posla, ali ono što je trebao napraviti, to je odradio kako treba. Najbolja reakcija bilo je istrčavanje na 20-ak metara od vrata, kad je spriječio veliku riječku priliku.
Ocjena
6.5
Stefan RistovskiObrana
Imao je propusta u obrani, pamtimo kako ga je Antonio Marin 'okrenuo' u prvom dijelu, a nije najbolje reagirao ni kod Hodžinog udarca u vratnicu. No, zato je odradio sve što je trebao u napadu. Opet vrlo prisutan, opasan, konkretan. Pogodio je vratnicu, a onda i zabio, poput pravog strijelca. Već četvrti put ovog proljeća, najbolji je Dinamov igrač u ovom dijelu sezone.
Ocjena
7.5
Josip ŠutaloObrana
Vidjeli smo nekoliko nesigurnih reakcija, Šutalo nas je ipak naviknuo na bolja izdanja. Nisu to bili neki propusti kojih će se dugo sjećati, ali ponekad se čini da je previše samouvjeren i onda griješi. Ipak, u dva-tri navrata je i dobro reagirao.
Ocjena
6
Dino PerićObrana
Nije niti on odigrao veliku utakmicu, međutim, djelovao je ipak nešto sigurnije od partnera Šutala. Spriječio je Jankovića u gol-šansi u prvom dijelu, ostalo odradio korektno.
Ocjena
6.5
Robert LjubičićVezni red
Jedan od najboljih Dinamovih igrača u derbiju. Odigrao kvalitetnu dionicu na lijevoj strani, često se priključivao napadu, radio pritisak na riječku obranu, proigravao suigrače, iako ta njegova proigravanja nisu donijela pogotke. A potez utakmice ipak je obrana ramenom u situaciji kad su Riječani bili pred izjednačenjem.
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Nakon dvije slabije utakmice u Šibeniku i Puli kad je bio asistent za suparničke pogotke, ovog je puta ipak bio sigurniji i odradio svoj klasični posao u veznom redu. Uz nekoliko grešaka, koje ovaj put nisu bile kobne.
Ocjena
6.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 65. minute. Jedna od lošijih njegovih partija, ništa mu nije polazilo od noge. Niti kad je želio ubaciti, niti kad je bio u završnici. Obično je baš u derbijima vrlo ndahnut, ovu utakmicu neće pamtiti kao jednu od boljih.
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Ponovno je bio jedan od dirigenata Dinamove pobjedničke večeri. Stalno na lopti, stalno tražio igru, nije uvijek bio precizan u predaji, ali svejedno je napravio puno nereda u Rijekinoj obrani. Još bolji u drugom dijelu, jednom zamalo promašio, a onda asistirao iz kornera na drugu vratnicu, pogodio je Ristovskog u 'trepavicu'.
Ocjena
7
Arijan AdemiVezni red
Igrao do 84. minute. Stisnuo je zube, dao sve od sebe, zadnji put predvodio momčad do pobjede. Imao je dvije velike prilika, nije okrunio oproštaj pogotkom, ali darovao mu ga je veliki prijatelj Ristovski. Ipak, bila je to njegova kvalitetna predstava, koja je još jednom pokazala koliko će nedostajati Dinamu.
Ocjena
7
Luka IvanušecVezni red
Trudio se, prolazio, radio dosta problema Riječanima, izborio prekršaj na vrhu kaznenog prostora u zadnjim minutama prvog dijela. Promet je bio velik, nedostajalo je malo 'zarade' u završnici, dva-tri puta mogao je pucati, ali odlučio je dodavati. No, bez obzira na sve, razigran i poduzetan.
Ocjena
6.5
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 20.minute. Ozlijedio se u jednom duelu blizu Rijekina šesnaesterca, ciparski sudac nije dosudio prekršaj. Petković je prvo izišao iz igre, liječnici su ga pokušali osposobiti, vratio se na teren, ali nekoliko kasnije shvatio da ipak ne može nastaviti susret.
Ocjena
-
Josip DrmićNapad
Od 20. minute umjesto Petkovića. Imao je jednu veliku priliku u prvom dijelu, pogodio je gredu. Nakon toga vidjeli smo ga vrlo malo, rijetko u situacijama iz kojih može zatresti mrežu.
Ocjena
5.5
Luka MenaloNapad
Od 65. minute umjesto Špikića. Donio određenu živost u momčad, doprinio u probijanju riječkih linija.
Ocjena
6.5
Gabriel RukavinaNapad
Od 84. minute umjesto Ademija. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Ante ČačićTrener
Momčad je, definitivno, izgledala bolje nego u prijašnja dva susreta, no, opet se u završnici dovela u situaciju da mora strepiti za pobjedu, iako je po šansama mogla već ranije prelomiti susret. Pobjeda koja je i njemu posebno važna, sad je opet dobio malo mira, možemo reći da je preživio na Dinamovoj klupi nakon tri utakmce bez pobjede.
Ocjena
6.5

Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićArijan AdemiStefan RistovskiMartin BaturinaLuka IvanušecHrvatska nogometna ligaHNK RijekaMaksimir

Ostale Vijesti