REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Ochoa produbio agoniju Lewandowskom, Szczesny zagonetka bez rješenja za Meksikance (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.11.22. | 19:00

Kako to sad već tradicionalno biva na visini zadatka na Svjetskom prvenstvu u pravom trenutku ponovno je bio meksički vratar, a iskazao se i poljski čuvar mreže

Kao da je jutrošnja senzacija uzdrmala i današnje protivnike u skupini koji su odigrali u kasnijem terminu. Saudijska Arabija priča je dana nakon slavlja protiv Argentine, a u skupini C igrali su još danas Meksiko i Poljska te odigrali bez golova 0:0. Bilo je tu prilika, a najveća je bila ona Lewandowskog iz jedanaesterca kojeg je zaustavila meksička ikona na vratima Ochoa. Možda bi Meksikanci nakon toga govorili o kozmičkoj pravdi i drugim ezoteričnim utjecajima jer dotad su imali puno više šansi, ali im se ispriječio Szczesny.

Od početka Poljaci nisu pokazivali velike napadačke afinitete, a i ono malo što su imali oslanjali su se na Lewandowskog koji se uglavnom morao povlačiti zbog meksičkih napada. Meksikanci su bili konkretniji u prvom dijelu i imali nekoliko dobrih prilika. Već u petoj minuti Vega je mogao dovesti Meksiko u vodstvo da je bolje reagirao na ubačaj Lozana. Bio opasan Vega i u 26. minuti kad je njegov udarac glavom završio pokraj vratnice, a tresli su se Poljaci i dvije minute kasnije kad je zaplivao Szczesny na prilici Gallarda koji ipak nije zatresao mrežu. Nered u obrani Poljaka napravio je Lozano pred kraj prvog dijela u 45. minuti kad je pronašao Sancheza, a on iz teške pozicije šutirao i namučio Szczesnyja da to nekako obrani.

Nastavili su Meksikanci furiozno u jakom tempu i u nastavku. Već u 50. minuti uslijedila je navala Meksika kad se Sanchez našao u dobroj šansi što su Poljaci uspjeli očistiti u korner, a nakon ubačaja iz kuta obranio je gol Szczesny.

Prvi konkretan pokušaj Poljaka uslijedio je četiri minute kasnije, da je završilo golom bila bi to pomalo nepravda za Meksiko koji do tog trenutka imao više prilika. U kaznenom prostoru Meksika pao je tad Lewandowski nakon dvoboja s Morenom, sudac se nije prvo oglasio i pustio je da se nastavi igra, ali VAR mu je sugerirao drugačije. Nakon pregleda snimke pokazao je Beath na bijelu točku, a bila je to izvanredna prilika za Roberta Lewandowskog da zabije svoj prvi zgoditak na Svjetskom prvenstvu. Zanimljivo je da napadač njegovog kalibra dosad nikad nije bio strijelac na Svjetskom prvenstvu, a koliko god dobra danas prilika bila toliko je i teška. Jer na golu Meksika je Guillermo Ochoa, vratar koji nas je oduševljavao obranama na posljednja dva svjetska prvenstva.

Da će opet biti tako pokazao je kod najtežeg zadatka na utakmici. Birao je stranu Lewandowski, opalio po golu, a njegovu agoniju ipak produbio je Ochoa koji ga je pročitao i prolongirao zgoditak poljskog stroja za golove na Svjetskom prvenstvu.

Desetak minuta kasnije zaprijetio je opet Meksiko, a ponovno je Poljake spašavao Szczesny. Šutirao je Alvarez, lopta je putem nekog okrznula i išla u sami kut, a Szczesny je još jednom čudesno obranio. Probudili su se malo Poljaci pred kraj utakmice pa su imali dvije zanimljive akcije. Prva je bila ona u 73. minuti kad je Moreno čistio u korner oštar ubačaj na peterac, a u 82. minuti Krychowiak je blokiran na rubu peterca u posljednji trenutak.

Dosadašnje utakmice obilježile su duge sudačke nadoknade pa ta tradicija nije zaobišla ni ovu. Sedam minuta produžio je australski sudac Beath, a u petoj minuti nadoknade Krychowiak je okušao sreću s velike udaljenosti, ali njegov pokušaj završio je na tribinama. Bio je to i posljednji pokušaj prema vratima na utakmici, a australski sudac je točno na isteku sedme minute nadoknade svirao i kraj.

Svjetsko prvenstvo, skupina C

Meksiko – Poljska 0:0

Stadion: 974, Doha

Sudac: Chris Beath, pomoćnici: Anton Schetinin, Ashley Beecham; četvrti sudac: Stephanie Frappart

Žuti kartoni: Jorge Sanchez, Hecctor Moreno (Meksiko), Premyslaw Frankowski (Poljska)

Crveni kartoni: /

Meksiko (4-3-3): Ochoa – Montes, Moreno, Sanchez, Gallardo – Alvarez, Herrera(od 71. Rodriguez), Chavez – Vega(od 84. Antuna), Martin(od 71. Jimenez), Lozano

Poljska (5-3-2): Szczesny – Cash, Kiwior, Glik, Bereszynski, Zalewski (od 46. Bielik) – Krychowiak, Kaminski, Szymanski(od 71. Frankowski) – Lewandowski, Zelinski(od 87. Milik)



Ostale Vijesti