Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

O Jarniju se pričalo i u Sevilli: Bjelica je uz Dinamo, a bivši suigrač tvrdi: "Navijači će mu skandirati ime!"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 15.02.24. | 16:30

Priča o 'slučaju Jarni' proširila se i do Andaluzije, gdje se nogomet dobro prati i mnogi su upoznati s predigrom utakmice Betisa i Dinama

Kiša je nekoliko sati prije utakmice Betisa i Dinama počela pljuštati, no, sunce se brzo probilo kroz oblake. Kao što se i naš vozač Jose, vješto probijao kroz uske uličice Seville. Rođen je ovdje, navijač Seville, kaže da se grad zove Sevilla, a ne Betis i da to nešto govori. No, čuo je, kao i mnogi u Sevilli, bez obzira na klupsku pripadnost za naše, hrvatske probleme i 'slučaj Jarni', koji je u srijedu i četvrtak okupirao javnost.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Uh, Jarni. Bio je dobar igrač. Ali, meni kao navijaču Seville kralj je Davor Šuker. Da, i Ivan Rakitić, naravno, ali Šuker je igrao dok sam bio dječak, on je puno znači za naš klub. Želim Dinamu da večeras pobijedi Betis", poručio je Jose, objašnjavajući manirom velikog nogometnog znalca kako Betis nije ništa posebno u Europi, a da Dinamo ima europsko iskustvo i da ne vidi razlog zašto Modri ne bi mogli slaviti na Benito Villamarinu.

"Znam da je Dinamo ove sezone treći u ligi, jel' da? Ali, nema veze, Betis nije neka jaka momčad", govori nam Jose te komentira tu situaciju s Jarnijem.

"Velika greška da izjavi takvo što. Ne smiješ tako govoriti, ipak je on izbornik svoje zemlje. Vjerujte, da se to dogodilo u Španjolskoj bio bi isto veliki skandal."

Prate ljudi u Sevilli i Španjolskoj nogomet dosta dubinski, a utakmica Betisa i Dinama zauzela je dosta prostora u medijima. Čak i iznad očekivanja. Dok smo tako s Joseom razglabali o nogometu na radiju smo začuli poznati glas. Upravo je u eteru bio Nenad Bjelica, kao bivšeg igrača Betisa i trenera Dinama, 'priveli' su ga španjolski novinari da i on najavi utakmicu. Jezik nije problem, Bjelica je poliglot, španjolski ima u malom prstu. I, naravno, pitanje za koga će navijati u večerašnjoj utakmici.

"Navijat ću za Dinamo", odgovorio je bez ustezanja Bjelica, preveo nam je Jose. Pričao je dosta dugo, nismo sve razumjeli niti htjeli gnjaviti Josea, pitali su Španjolci štošta, čak i Union Berlinu, Bundesligi... Bjelica je i u Sevili rado viđen komentator. A u Sevilli živi i Vlada Stošić. Sjetit će ga se stariji pratitelji nogometa kao člana one trofejne Crvene zvezde s kraja 80-ih i početka 90-ih. Igrao je u Betisu, bio je suigrač Roberta Jarnija među 'zeleno-bijelima', kasnije i sportski direktor toga kluba. Javio se na poziv, ispričao i on kako vidi cijelu tu uvertiru oko utakmice Betisa i Dinama.

"Ne vidim što je Jarni krivo rekao, kazao je da je Betis favorit protiv Dinama, pa to i jest tako. Betis igra dobro, jedan do najvažnijih igrača, Fekir, u sve je boljoj formi, a to je za Betis jako dobra vijest. No, naravno, ne treba podcijeniti Dinamo, radi se o ozbiljnoj momčadi, s europskim iskustvom, jednom od najvećih klubova na Balkanu i očekujem dobru utakmicu. Sad više nisam u klubu, ali sam navijač Betisa, bit ću na stadionu i svima govorim da je Dinamo vrlo opasan", govori nam Stošić. No, priča se, naravno, vratila na Roberta Jarnija.

"Kažem, vidio sam tu izjavu u španjolskim medijima, a danas čujem da je dobio otkaz zbog nečega što je izjavio u Hrvatskoj. Gledajte, igrali smo zajedno, dugo se znamo i Jarni je, prije svega, jedan pristojan i dobar čovjek. A onda je i fantastičan igrač, najbolji lijevi bek, kojeg je Hrvatska imala, lijeva noga u rangu Mihajlovića ili Roberta Carlosa. I puno je velikih stvari napravio za Hrvatsku, znam koliko voli Hrvatsku i njezin nogomet i ne znam što bih rekao na tu odluku Saveza. Ne mogu procijeniti koliku je buku to izazvalo, je li odluka možda predrastična."

Kako bi to odzvonilo u Španjolskoj da se dogodi isto, da je izbornik neke španjolske selekcije rekao da neće navijati, recimo, za Real Madrid, nego za Manchester United u Ligi prvaka?

"Pa, odzvonilo bi, pričalo bi se o tome, sigurno nije nešto očekivano, bila bi to velika priča. No, ne znam bi li neki trener, a pogotovo ako je bivši veliki igrač dobio otkaz. Činjenica jest da je ovo s Jarnijem odzvonilo i u Španjolskoj i u svijetu, doista nesvakidašnja situacija, ali, kažem, o Jarniju u svakom pogledu mogu reći samo sve najbolje i moram priznati da me ta odluka Saveza iznenadila. Uostalom, reagirali su tek kad je Petković to spomenuo. Neobično, obično treneri dobivaju otkaze zbog rezultata ili loše igre, ali rijetko zbog izjava."

Pričalo se da bi Jarni trebao biti na utakmici u četvrtak na Benitu Villamarinu?

"Ne znam hoće li biti na utakmici, sumnjam, nije mi se javio, siguran sam da bi nazvao da je u Sevilli. Možda su ga sad iz kluba zvali nakon svega pa pozvali da dođe. Ali, siguran sam da je navijačima još više porastao u očima, da će skandirati njegovo ime. A znate kako je s navijačima, to može biti i poruka klubu, neki pritisak na Upravu da pozovu Jarnija u Betis. On će sigurno biti tema na utakmici, ako već i ne bude fizički tamo", zaključio je Vlada Stošić.

Kako će i hoće li Jarnija prizivati večeras navijači Betisa, vidjet ćemo. Ali, jasno je da je predigra utakmica dobila neočekivanu epizodu.



Tagovi

GNK DinamoBetisRobert JarniNenad BjelicaKonferencijska liga

Ostale Vijesti