Action Images
Action Images

Novo ime pred vratima Poljuda, Portugalac u ponedjeljak preuzima Hajduk

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.01.21. | 10:35

Donedavno je vodio veliki Sporting Lisabon i trenirao nikog drugog nego Brunu Fernandesa.

Kako u subotu jutro donose Sportske novosti, Porugalac punog imena Jorge Manuel Rebelo Fernandes, skraćeno Silas, trebao bi postati novim trenerom Hajduka.

Dosta očekivana je vijest da smo brzo dobili ime za ovu funkciju, s obzirom da predsjednik splitskog kluba kao i njegov sportski direktor Mindaugas Nikoličius rade punom parom kako bi zaokružili kadrovsku sliku splitskog kluba, a dovođenje trenera zadnji je čin tog procesa.

Tko je Silas? Radi se o mladom, odnosno relativno neafirmiranom treneru, ali ne bez životopisa uspješnog rada. Prošle godine vodio je veliki Sporting, a preuzeo ga je u jako teškim okolnostima nakon odlaska Nizizemca Marcela Keizera. To odaje kako se ne boji izazova vraćanja velikog kluba na staze uspjeha, a upravo je to ono što najbolje opisuje trenutnu situaciju Hajduka.

Na klupi Sportinga je u prvih deset utakmica ostvario čak osam pobjeda, a trenirao je Brunu Fernandesa, danas bez ikakve sumnje jednu od najvećih zvijezda europskog nogometa. Nakon ovog razdoblja zapao je u nisku prosječnih rezultata, a na kraju je podnio ostavku nakon poraza od Bašakšehira u 1/16 finala Europske lige, i to nakon produžetaka.

Ostavkom se odrekao i otpremnine, a ovakvi rastanci trenera s klubom su rijeđi. Uprabo ovo odaje da se radi o časnom individualcu, a tad je rekao:

Želim se ispričati svima. Sportingova povijest zahtijeva mnogo više od ovog što mi na terenu pokazujemo. Želio bih reći da je ovo bila moja zadnja trenerske utakmica za Sporting. Želim vam zahvaliti na prilici koju ste mi pružili, naučio sam puno stvari, a ovo je odluka koja je bila više nego promišljena. Sporting mora početi razmišljati o sljedećoj sezoni, treba mu novi trener i nova ideja.

Ovakvi maniri osiguravaju da trener ostane u itekako lijepom sjećanju navijačima. Prije Sportinga vodio je i Belenenses. Kao igrač u Uniao Leiriji ga je vodio i sâm Jose Mourinho, a ostvario je transfer u Woverhampton.


Tagovi

Sporting LisabonHajduk

Ostale Vijesti