Novi val brazilskih klinaca – o ovih 11 nogometaša ćete još puno čitati

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.06.18. | 15:19

Ukupno plaćeni više od 100 milijuna eura.

U nogometu je nekoliko stvari uvijek sigurno, a jedna od njih je da će se u Brazilu uvijek naći mnoštvo talentiranih nogometaša. Europski klubovi, ali i oni s drugih kontinenata, iz Brazila redovno crpe igrače za svoje momčadi, a to se događa i ovog ljeta. Već je mnoštvo igrača promijenilo svoje klubove, a mi vam predstavljamo 1 mladih brazilskih igrača, ne starijih od 21 godine, koji su ostvarili transfere ovog ljeta.

Sigurno najpoznatije ime među ovim igračima je ono 17-godišnjeg krilnog napadača Viniciusa Juniora. O njegovom umijeću i talentu svi su europski velikani obaviješteni već godinama, a najuporniji u želji za dovođenjem Viniciusa u svoje redove pokazao se madridski Real koji je Flamengu platio 45 milijuna eura za igrača koji je u U17 reprezentaciji Brazila zabio 12 golova u 15 utakmica. Real je za 4,15 milijuna eura doveo i Rodriga, 18-godišnjaka koji igra na desnom krilu, a do sada je bio član kluba Novorizontino. No, dok se od Viniciusa očekuje da već ove sezone igra za prvu momčad Reala, Rodrigo će se kaliti u Castilli, drugoj momčadi 'Kraljevskog kluba'.

Još jedan 17-godišnjak koji se najbolje snalazi na lijevom krilu je Paulinho koji je za 18,5 milijuna eura prešao iz Vasco de Game u Bayer iz Leverkusena. Ukrajinski Šahtar poznat je po uspješnom dovođenju brazilskih nogometaša, a ove godine su se okrenuli 20-godišnjem veznjaku Mayconu kojeg su Corinthiansu platili 6,6 milijuna eura. Šahtar je doveo i 19-godišnjeg napadača Fernanda za kojeg su Palmeirasu platili 5,5 milijuna eura.

Napadačku poziciju pokriva i Felipe Vizeu, 21-godišnjak koji je iz Flamenga za 5 milijuna eura prešao u Udinese. Naravno da je i Porto morao posegnuti za barem jednim mladim Brazilcem. Njihov izbor je pao na 21-godišnjeg desnog bočnog igrača Joaoa Pedra.

Popis onih koji su se već okušali u Europi predvodi 19-godišnji napadač Matheus Cunga. Njega je prije dvije godine iz Cortibe doveo španjolski Sion, a nakon što je u prošloj sezoni u švicarskom prvenstvu postigao 10 golova i imao 8 asistencija u 29 utakmica, za 15 milijuna eura ga je kupio Leipzig. Sličnu sudbinu ima dvije godine stariji Raphinha koji se najbolje snalazi na poziciji lijevog krila. Njega je u veljači 2016. za 600 tisuća eura iz Avaia dovela Vitoria Guimaraes. Raphinha se lani nametnuo kao jedan od najboljih igrača te momčadi, zabio je 15 golova u portugalskom prvenstvu što mu je donijelo transfer u Sporting vrijedan 6,5 milijuna eura.

Zanimljiva je priča 21-godišnjeg napadača Ribamara. Njega je prije dvije godine iz Botafoga doveo 1860 Munich i nadao se kako će im on pomoći u pokušaju povratka u Bundesligu. No, Ribamar nije zabio niti jedan gol u drugoj njemačkoj ligi pa se vratio u Brazil, ovaj put u Atletico-PR. Sada ga je za 4 milijuna eura doveo ni manje ni više nego egipatski Pyramids.

Za kraj ovog popisa ostavili smo 19-godišnjeg napadača Lea Jabu. On je lani za 2 milijuna eura prešao iz Corinthiansa u Akhmat Grozni, a sada ga je ruski klub za 2,3 milijuna eura prodao grčkom PAOK-u.

Mladi Brazilci koji su ovog ljeta promijenili klubove:

Vinicius Junior (17), Flamengo – Real Madrid, 45 milijuna eura

Paulinho (17), Vasco de Gama – Bayer Leverkusen, 18,5 milijuna eura

Matheus Cunha (19), Sion – Leipzig, 15 milijuna eura

Maycon (20), Corinthians – Šahtar, 6,6 milijuna eura

Raphinha (21), Vitoria Guimaraes – Sporting, 6,5 milijuna eura

Fernmando (19), Palmeiras – Šahtar, 5,5 milijuna eura

Felipe Vizeu (21), Flamengo – Udinese, 5 milijuna eura

Rodrigo (18), Novorizontino – Real Madrid Castilla, 4,15 milijuna eura

Joao Pedro (21), Palmeiras – Porto, 4 milijuna eura

Ribamar (21), Atletico-PR – Pyramids, 4 milijuna eura

Leo Jaba (19), Akhmat Grozni – PAOK, 2,3 milijuna eura

Dok se ovi mladići tek spremaju za eventualne pozive za seniorsku reprezentaciju, njihove poznatije kolege večeras igraju treću utakmicu na SP-u i to protiv Srbije. Tečaj na pobjedu Srbije je 1,60, a OVDJE se možete kladiti na više od 300 različitih oklada na toj utakmici.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Vinicius JuniorPaulinhoMatheus CunhaMayconRaphinhaFernandoFelipe VizeuRodrigoJoao PedroRibamarLeo Jabaprijelazni roktransferinogometni transferi

Ostale Vijesti