REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Novi trener Seville spreman za debi protiv Reala: "Želim vidjeti hrabrost"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 19:24

Urugvajski stručnjak odmah je napravio rezove i promjene

Novi trener Seville, Diego Alonso, ove će subote debitirati protiv Real Madrida u La ligi. Urugvajski trener preuzeo je momčad prije 10 dana, 48 sati nakon otkaza Joséu Luisu Mendilibaru nakon posljednje prvenstvene utakmice prije reprezentativne pauze protiv Rayo Vallecana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon jutarnjeg treninga ovog petka, Diego Alonso je održao presicu na kojoj je potvrdio da ima cijelu momčad za svoju prvu utakmicu kao trener Seville na raspolaganju, a pokazao je i popis od 23 imena za ovu utakmicu. Logično, upitan je o Sergiu Ramosu, koji će se suočiti sa svojim bivšim klubom.

"Za nas je on vrlo važan igrač, ne mogu govoriti o onome što se dogodilo prije, nego o onome što smo doživjeli. On je važan igrač, uključen je i voljan raditi. Uvijek sam ga vidio motiviranog. On je borac, a kada imate igrača poput Ramosa, znate da je ono što ga pokreće da se natječe", rekao je trener Seville.

Potvrdio je da su "svi igrači na raspolaganju. Neki su u završnoj fazi oporavka. Lamela je imao više sudjelovanja na treninzima od Mariana i vidjet ćemo, ali svi su spremni. Volim vidjeti sve igrače do zadnjeg treninga. Neki će biti izostavljeni ali posao je trenera da bira i odlučuje."

Zadovoljan je kako je izgledao njegov prvi tjedan u klubu.

"U ovih tjedan i pol koliko smo radili, prije svega bilo nam je vrlo ugodno, jer su nas nogometaši primili raširenih ruku. Klub nam je pomogao da se osjećamo ugodno i od prvog dana smo pokušali usaditi ideju igre u momčad. Igrači su dali sebe i jako dobro radili. Dolazak internacionalaca bio je poteškoća jer ih nismo imali skoro do jučer, ali smo radili s ostalima kako bi sve bilo lakše. S njima smo napravili personaliziraniji posao, razgovarajući s njima o onome što nismo mogli trenirati."

Što se tiče raspoloženja u momčadi, priznao je kako je "odlazak kolege udarac u svlačionicu. Unatoč tome, morali smo prionuti na posao i mogu reći da su nogometaši pomogli jedni drugima. Pokušali smo pokazati ideju i dati sve od sebe, zadovoljni smo što smo uspjeli napraviti. Bilo je plodonosno i nadamo se da će i ono što slijedi biti isto. Sutra se nadam da ćemo moći vidjeti mnogo stvari. Ako moram istaknuti samo jednu stvar, rekao bih hrabrost, da smo hrabra momčad. Ne želim reći da nisu bili i prije, ali volio bih da se dogodi", zaključio je Urugvajac.

Dakle, popis momčadi sastoji se od sljedeća 23 igrača.

Vratari: Dmitrović i Nyland;

Braniči: Jesús Navas, Juanlu, Sergio Ramos, Nianzou - velika vijest jer se vraća nakon ozljede koja ga je izbacila od predsezone, Badé, Pedrosa, Acuña i Gudelj;

Veznjaci :Fernando, Sow, Joan Jordán, Soumaré, Rakitić i Óliver Torres;

Napadači: Januzaj, Ocampos, Suso, Lamela - još jedan koji se vraća, Lukébakio, Rafa Mir i En-Nesyri.





Tagovi

SevillaIvan Rakitić

Ostale Vijesti