Novca nema, može razmjena: Barca za Mourinhovog štićenika nudi svjetskog i europskog prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.04.20. | 21:26

Ponuda kojom bi se na kraju moglo riješiti dosta problema s obje strane.

Po recentnim medijskim napisima, čini se da je Tanguy Ndombele na izlaznim vratima Tottenhama.

Ne samo da u godinu dana, koliko je u Londonu proveo ovaj 60 milijuna eura plaćeni veznjak, nije pokazao formu koja se od njega očekuje, već je i muku mučio s ozljedama.

Povrh svega, niknuo je problem odnosa s Joseom Mourinhom, unatoč tome što Portugalac pokazuje namjere izglađivanja odnosa, te čak ulaže napore u to da navedena nastojanja učini čim izloženijima oku javnosti.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2550371698402449&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Usprkos tome što ovaj bivši igrač Lyona nije impresionirao još uvijek tekuće sezone, cilj ljudi na Nou Campu jest da dodaju fizičke čvrstine u svoj vezni red. A Ndombele svakako predstavlja igrački kapital koji bi ih odveo u tom smjeru.

Kako javlja Sky Sports, radi isušenih financija uzrokovanih pandemijom koronavirusa, Barcelona nije u stanju priuštiti si ovog stasitog igrača, pa su ponudili Spursima razmjenu za dva pojedinca visoke klase: Portugalca Neslona Semeda i Ndombeleova zemljaka, Samuela Umtitija.

Francuski stoper, koji je Belgiji zabio odlučujući gol u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, je također prolazio kroz probleme s ozljedama, a u međuvremenu se na njegovom mjesto u prvih 11 zabetonirao Clement Lenglet.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Barcelona have offered Samuel Umtiti and Nelson Semedo to Tottenham in their attempts to sign Tanguy Ndombele, report Sky Sports News.<br><br>It is claimed Quique Setien sees the Frenchman as the ideal addition to his midfield despite his difficult first season in the Premier League. <a href="https://t.co/lJVaEYYCid">pic.twitter.com/lJVaEYYCid</a></p>&mdash; Goal (@goal) <a href="https://twitter.com/goal/status/1253854740242300928?ref_src=twsrc%5Etfw">April 25, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Semedo je manje-više standardan na desnom boku, a ranije je za njega pokazao interes milanski Inter. No Spursima bi se on možebitno jako dobro uklupio s obzirom da kvalitetno rješenje na njegovoj poziciji traže još otkako je Kieran Tripper prešao u Atletico Madrid za 20 milijuna funti.

Ndombele je u dresu viceprvaka Europe odigrao svega jednu cijelu utakmicu od 90 minuta, a bio je predmetom Mourinhovih kritika kada mu je rečeno da ''mora dići svoju igru na višu razinu'', te da Premiership nije francuska liga.

U utakmici s Burnleyem koja je okončana rezultatom 1:1 Francuz nije imao niti jedno osvojenu loptu duelom ili presjecanjem, što je trenera motiviralo za javne kritike.

Hoće li Tottenham iskoristiti ionako kritičnu situaciju u odnosima trenera i igrača te za potonjeg utržiti dva kvalitetna rješenja, ostaje da vidimo.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Tanguy NdombeletransferiBarcelonaNelson SemedoSamuel Umtiti

Ostale Vijesti