gor Kralj/PIXSELL
gor Kralj/PIXSELL

Nova pobjeda U19 Vatrenih: Mladi napadač Rijeke ponovno zabio

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.11.21. | 14:33

Za tri dana igra se dvoboj protiv Škotske.

Nakon što je hrvatska U19 reprezentacija prije tri dana u Karlovcu svladala Gibraltar sa 7:0, izabranici Josipa Šimunića danas su, također u Karlovcu, bili bolji od Armenije s 2:0 i odvojili se od pratitelja na vrhu kvalifikacijske ljestvice.

Hrvatska je do pobjede stigla pogocima u 19. i 27. minutu. Prvo je Lokomotivin ofenzivac Karlo Špeljak zabio svoj drugi pogodak na turniru na dodavanje Hajdukovog braniča Luke Bradarića, a osam minuta kasnije igrač Rijeke na posudbi u Orijentu Matija Frigan zabio je za konačnih 2:0 na asistenciju ofenzivca Istre 1961 Matea Lisice. Friganu je ovo četvrti pogodak u kvalifikacijama nakon što je prije tri dana Gibraltaru zabio hattrick.

Za Hrvatsku su od prve minute krenuli: Franko Kolić - Mateo Lisica, Luka Bradarić, Mauro Perković, Ivan Cvijanović - Franjo Ivanović, Niko Rak, Marko Brkljača - Karlo Špeljak, Matija Frigan, Luka Stojković; a u igru su naknadno ušli Ivan Ćubelić, Tomislav Duvnjak, Noah Pesch i Ivan Krolo.

U ranijoj utakmici skupine Škotska je svladala Gibratlar 3:0. Treća utakmica skupine (16. studenog) igra se u Karlovcu s početkom u 12 sati, a dvoboj ćete moći pratiti na YouTube kanalu Hrvatske nogometne televizije.



Tagovi

Hrvatskahrvatska U19 nogometna reprezentacijaJosip ŠimunićMateo LisicaMatija Frigan

Ostale Vijesti