Nou Camp po prvi put dobiva ime sponozora, prihod ide borbi protiv koronavirusa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.04.20. | 16:50

Španjolski prvak pokazuje iznimnu spremnost na humanitarno djelovanje.

Prvi put od 1957. kada je otvoreno, jedno od najznamenitijih nogometnih zdanja na svijetu, Barcelonin dom Nou Camp (ili Camp Nou na katalonskom) dobit će sponzorsko ime.

Ovaj običaj nije se previše udomaćio u Primeri s obzirom da španjolski klubovi više vole nadjenuti imena stadionima po zaslužnim velikanima iz nogometa ili povijesti. No u sezoni 2020./2021. katalonski će gigant učiniti presedan.

Barca Foundation organizacija naći će sponzora za narednu sezonu, a iz kluba su potvrdili ovu odluku:

„Prihod će biti uložen u istraživalačle projekte u svrhu borbe protiv pandemije koronavirusa. Smatramo kako je ovo nužnost u vrijeme ove krize čovječanstva te da zaslužnim institucijama dobro dođe svaka financijska podrška.“

Španjolska je jedna od najžešće pogođenih zemalja pandemijom, s obzirom da je zabilježila preko 20 tisuća smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom.

Barcelona ni do 2010. nije imala ''prave'' sponzore na dresovima, kad je na njima osvanuo natpis Qatar Foundationa, dok do 2006. nije imala baš ništa prije nego je prostor na njima ustupila Unicefu.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The Nou Camp has never had another name since it opened in 1957, until now...<br><br>Barcelona are going to give a sponsor naming rights to the stadium - and will donate all the revenue to fighting coronavirus.<br><br>In full: <a href="https://t.co/9pleQA85wt">https://t.co/9pleQA85wt</a> <a href="https://t.co/YwCP2ypRjZ">pic.twitter.com/YwCP2ypRjZ</a></p>&mdash; BBC Sport (@BBCSport) <a href="https://twitter.com/BBCSport/status/1252587381888356353?ref_src=twsrc%5Etfw">April 21, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Nou CampBarcelonasponzorkoronavirus

Ostale Vijesti