Norvežani uzeli bod Španjolcima u 94. minuti, Šveđani i Talijani rutinski do pobjeda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.19. | 22:48

Još jedan dan kvalifikacija za Euro je iza nas.

Pjanić je zabio dva komada, a mreže su tresli još i bivši i sadašnji igrači Dinama, Armin Hodžić i Izet Hajrović. Treba nadodati kako je kod prvog pogotka (Hajrović) asistenciju upisao i danas ponajbolji igrač na terenu, dokapetan Rijeke Zoran Kvržić.

 

Od utakmica igranih u kasnijem terminu najzanimljivija je bila ona dvaju nekadašnjih prvaka Europe, Italije i Grčke.

U prvih 45 minuta mreže su nisu tresle te se sve ono zanimljivo dogodilo u nastavku utakmice. Talijani su u 63. minuti stigli do vodstva preko veznjaka Chelsea Jorginha. Talijanska osmica bila je sigurna sa bijele točke te je loptu poslala u jednu, a vratara u drugu stranu.

U 78. minuti vidjeli smo i drugi pogodak na utakmici. Veznjak Stare dame Federico Bernardeschi potegao je sa nekih 20-ak metara, lopta je prošla kroz gostu šumu nogu domaćih i gostujućih igrača da bi u konačnici završila iza leđa Alexandros Paschalakis.

Do kraja utakmice više nije bilo pogodaka pa su tako Talijani upisali rutinsku pobjedu na Olimpicu te nakon sedam kola imaju jednako toliko pobjeda uz impresivnu gol razliku 2:3.

Reprezentacija koja ispred sebe ima itekako zanimljivih 10-ak godina, Norveška, stigla je do velikog boda protiv Španjolske. Furija je prva stigla do vodstva, a to se dogodilo u drugoj minuti nastavka. Veznjak Atletica Saul Niguez izvrsno je potegao sa nekih 18 metara od gola, a Jarstein jednostavno ništa nije mogao učiniti kako bi spriječio vodstvo gostiju.

Kada su već svi mislili kako će gosti upisati minimalnu pobjedu ukazao se, ni više ni manje, Kralj!

Kepa je umjesto lopte „boksao“  Omara Elabdellaouija nakon čega je bilo potpuno jasno da će Skandinavci imati imati priliku s bijele točke doći do poravnanja u sudačkoj nadoknadi. King je sve rutinski odradio te je na taj način priredio veliko slavlje na Ullevål Stadionu u Oslu.

Od ostalih rezultata valja još izdvojiti remi Lihtenštajna i Armenije (1:1) te rutinsku pobjedu Švedske na Malti (0:4).

Sutra na rasporedu imamo novih devet utakmica, a jedna od njih je i ona Walesa i Hrvatske koja je na rasporedu u 20:45.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Armenska nogometna reprezentacijaLihtenštajnGrčka nogometna reprezentacijaNorveška nogometna reprezentacijamalteška nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijašvedska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo u nogometu 2020Euro 2020Kvalifikacije za EuroEURO

Ostale Vijesti