Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Nogometna uspavanka: City dobro odmorio protiv Sportinga, utakmica za zaborav

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.03.22. | 22:39

Građani nisu odigrali 0:0 još od listopada kada su u Carabao Kupu izbacili West Ham

Real Madrid i PSG danas su pruzeli primat u medijima kao uakmica dana. To je u neku ruku i očekivano jer je druga po redu utakmica dana u Ligi prvaka bila riješena prije nego li je počela. Nakon visokih 5:0 u Lisabonu, Manchester Cityju je uzvrat protiv Sportinga bio samo formalnost. Nitko nije očekivao da će Portugalci iznenaditi, pogotovo ne u gostima. Bez obzira na takvu komotonu situaciju, Pep Guardiola nije štedio svoje prvotimce, danas je na Etihadu dledateljstvo gledalo skoro pa sve najbolje pojedince Građana. Konačni rezultat 0:0.

Jedini među igračima koje gotovo nikad ne gledamo u prvoj jedanaestorici je CJ Egan-Riley. Falio je danas i De Bruyne, njegovu ulogu je dobro nadomjestio Fernandinho uz Gundogana. Ovakav pristup je pomalo neobičan, nitko nikada nije dostigao pet golova minusa, jedini primjer koji se pamti iz novije povijesti je fantastični povratak Barce nakon 4:0 poraza od PSG-a u Parizu.

Na prvu veliku priliku na susretu čekali smo do dvadesete minute. Fernandinho je poslao dugu dijagonalu na Jesusa koji odmah šalje povratno loptu na peterac do Sterlinga, sreća za Portugalce, ukazao se Neto i očistio loptu da ne ode gol. Minutu kasnije puca Foden, Adam je ostao koncentriran i obranio. Općenito je City teško izlazio u velike prilike, Sporting se nakrcao na svojoj polovici što je usporilo protok lopte, što je u isto vrijeme i velika prilika za Pepove trupe koje sjajno eksploatiraju i najmanje pukotine u obranama. U prvom poluvremenu, od toga nije bilo ništa.

Do poluvremena jedino još moramo izdvojiti Fodena i njegov udarac iz 39. minute koji je opet zaustavio Adan. Portugalci će se sigurno pitati zašto utakmica nije tako izgledala u Lisabonu. Ipak, City je danas igrao u potpuno opuštenom izdanju, rezultatski neopterežen na svim razinama. To je dalo dovoljno energije za nešto bolji Sporting i tek jednog raspoloženog Građanina – Phila Fodena.

U drugom dijelu mreža se zatresla već u 47. minuti. Ovog puta dijagonalu šalje Ukrajinac Zinchenko, a Mahrez koji je ušao u drgom dijeli pronalazi Sterlinga. Raheem je primio loptu i zabio gol. Činilo se da je golijada napokon otvorena ali do gola lopta danas nije htjela stići. Sterling je bio u zaleđu, pa je rezultat ostao isti.

Nastavila se utakmica u sličnom tempu bez pretjeranih uzbuđenja. City je držao posjed, polako gradio svoje napade ali nekih pukotina ili genijalnih poteza nije bilo. Kada bi City primjerice izgubio loptu, Sporting bi jurnuo u kontru ali teško su mogli do lopte kraj koncentriranih stopera koji su danas bili na visini zadaće. Jedina zanimljiva činjenica s utakmice je pomalo bizarna izmjena u 74. minuti, kada je igru napustio Ederson kako bi petnaestak minuta europskog nogometa okusio i veteran Scott Carson.

City je zasluženo prošao dalje, premda je dojam takav da je Pep mogao komotno danas na teren poslati zamjene da se uigravaju na Etihadu dok prvotimci odmaraju.

REZULTATI 1/8 FINALA LIGE PRVAKA:

Utorak, 8. ožujka

Bayern – Salzburg 7:1 (1:1)

Liverpool – Inter 0:1 (2:0)

Srijeda, 9. ožujka

Manchester City – Sporting (5:0) 0:0

Real Madrid – PSG (0:1) 3:1

Utorak, 15. ožujka

Ajax – Benfica (2:2)

Manchester – United – Atletico Madrid (1:1)

Srijeda, 16. ožujka

Juventus – Villarreal (1:1)

Lille – Chelsea (0:2)



Tagovi

Manchester CitySporting LisabonLiga prvaka

Ostale Vijesti