REUTERS/Miguel Vidal
REUTERS/Miguel Vidal

Njemački mediji podvojeni o debiju Bjelice, hrvatski strateg naglasio: "Strah je u glavama i nogama igrača“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 08:21

U Bildu su napisali "Novi trener, stara žalost“, dok je Berliner Zeitung bio nešto blaži te su oni istaknuli kako je debi bio uspješan, ali i da je propuštena prilika za nešto više.

Nenad Bjelica debitirao je na klupi Union Berlina s gostujućim remijem protiv Brage (1-1) u petom kolu Lige prvaka. Iako su se Nijemci nadali pobjedi, ovaj bod ih i dalje ostavlja u igri za europskim proljećem, ali da bi se to dogodilo sada će morati u posljednjem, šestom kolu grupne faze Lige prvaka, na domaćem terenu svladati Real Madrid (12. prosinca, 21 sat), dok s druge strane Braga ne smije ostvariti pozitivan rezultat u ogledu s Napolijem.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ove srijede su Bjeličine trupe imale sve u svojim rukama. Prvo je domaći stoper Niakate dobio izravan crveni karton u 30.minuti, da bi onda dvije tri minute prije kraja prvog poluvremena goste u vodstvo doveo Gosens. No, sve su gosti prosuli u nastavku. Gruba pogreška Knochea u začetku akcije omogućila je Bragi kontranapad kojeg je u konačnici realizirao Djalo na dodavanje Horte, s tim da se ne smije zanemariti ni loša intervencija vratara Ronnowa koji je dobio pogodak 'kroz uši'. Do kraja utakmice, usprkos igraču manje, Braga je bila bolja, imali su više prilika i šansi za pogodak, a najbolju su propustili u 59. minuti kad je udarac Djala u posljednji trenutak uspjela blokirati obrana gostiju.

Poslije utakmice Nenad Bjelica nije bio nezadovoljan, s tim da je i sam svjestan da je razvoj situacije na terenu bio takav da je njegova momčad mogla i morala napraviti nešto više. No, u Union Berlinu su problemi očito dublji jer – vjerovali ili ne – oni su posljednju pobjedu ove sezone ostvarili u drugom kolu Bundeslige kad su s 4-1 bili bolji od Darmstadta u gostima, a nakon tog 26. kolovoza upisali su 12 poraza i četiri remija. Nevjerojatno…

"Bila je to izjednačena utakmica. Nakon crvenog kartona protivnika, postigli smo gol i imali utakmicu pod kontrolom. U drugom poluvremenu zapravo smo htjeli pojačati igru ​​i ubačajima s krila stvarati prilike za gol. Umjesto toga, griješimo i dolazimo do izjednačenja koje je šokiralo momčad", naglasio je hrvatski strateg pa dodao:

"Poslije nas nije bilo na terenu 15 do 20 minuta; nedostajalo nam je svježine, pogotovo u centru. Vidi se da je momčad igrala napeto, imala problema s loptom i držanjem lopte te se nije usuđivala rizično igrati dodavanja. Strah je u nogama i glavama, ali sada ćemo pozitivno razgovarati s momčadi i onda se pripremati za sljedeću utakmicu za vikend.“



Tagovi

BildNenad BjelicaUnion BerlinLiga prvakaBraga

Ostale Vijesti