REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Njemački mediji: Gvardiol službeno rekao Leipzigu - želim ići u City!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 16:33

Ovime bi Leipzig samo nekoliko tjedana nakon odlaska napadača Christophera Nkunkua u Chelsea za oko 60 milijuna eura, uprihodio sljedeći rekordni iznos

Hrvatski stoper Joško Gvardiol predao je zahtjev za promjenom kluba RB Leipzigu, svojem sadašnjem poslodavcu, javljaju njemački mediji Sueddeutsche i Kicker.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Gvardiol je službeno svom poslodavcu predao želju da ovog ljeta preseli u Englesku u trostrukog pobjednika Manchester City. RB Leipzig je ovu poruku, koja je prema informacijama SZ-a istinita, u nedjelju ostavio bez komentara", piše Sueddeutsche.

Time bi Leipzig samo nekoliko tjedana nakon odlaska napadača Christophera Nkunkua u Chelsea za oko 60 milijuna eura, uprihodio sljedeći rekordni iznos. Naime, Joško bi mogao postati najplaćeniji branič u povijesti nogometa s nevjerojatnih 100 milijuna eura plaćenih za njega.



Prema medijskim napisima, City je sada načelno dogovorio ugovor s Gvardiolom. Gvardiol bi u Cityju zamijenio španjolskog reprezentativca Aymerica Laportea (29) koji nakon šest godina želi napustiti klub. Laporte, koji je vezan do 2025., trebao bi u blagajnu uliti naknadu veću od 30 milijuna eura. To bi donijelo barem djelić mogućeg transfera Gvardiola, koji bi trebao biti oko 100 milijuna eura. Prema Skyu, City je već dostavio ponudu od 90 milijuna eura plus isplate bonusa, a prema Kickeru, još nije stigla nijedna ponuda. U svakom slučaju, Gvardiol ima najveće šanse zamijeniti Harryja Maguirea (Manchester United/87 milijuna eura) na mjestu najskupljeg središnjeg braniča u povijesti. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Joško GvardiolLeipzigManchester City

Ostale Vijesti