REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Ništa od milijuna za Dinamo? Izgleda kako Dani Olmo ostaje u RB Leipzigu do 2027. godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.01.23. | 22:01

Poznati talijanski transfer guru otkrio je i koliko će zarađivati Španjolac.

Barcelona, Chelsea, Real Madrid i Manchester United su četiri kluba koji su se spominjali kao potencijalni poslodavci Danija Olma u skorijoj budućnosti. Olmo je na SP-u u Kataru bio jedan od boljih igrača Furije, a mnogi su vjerovali kako će ove zime, nakon tri godine u Leipzigu, napraviti transfer karijere i potpisati za nekog velikana. To će se, vjerojatno, jednog dana i dogoditi, ali izgleda da to neće biti tako skoro, jer posljednje informacije iz Italije govore kako je nekadašnji igrač Dinama dogovorio novi ugovor sa svojim sadašnjim klubom do 2027. godine.

Nicolo Schira, talijanski stručnjak za transfere, ekskluzivno donosi kako je Olmo dogovorio novi 3.5-godišnji ugovor prema kojem će zarađivati pet milijuna eura (plus bonusi) po sezoni. Iako je igračeva želja, koju nikada nije skrivao, da se jednog dana vrati u rodnu mu zemlju, izgleda kako će fanovi La Lige još neko vrijeme morati pričekati Danija Olma.

„Bit će to sjajno. Španjolska je moja zemlja, La Liga je moja liga“, odgovorio je u nedavnom razgovoru za Bild Dani Olmo na pitanje o mogućem odlasku u rodnu zemlju. Dodao je Olmo kako La Liga u ovom trenutku nije prioritet, ali kako je svjestan da će se to kad-tad dogoditi…

Budući da postojeći ugovor Danija Olma ističe u ljeto 2024. godine, ako ne produlji suradnju, kao što Schira javlja da hoće, onda je RB Leipzig na neki način prisiljen prodati Olma ili ove zime ili ovog ljeta. U protivnom bi ga mogli izgubiti besplatno, što si nikako ne smiju priuštiti budući da su ga platili tek nešto manje od 30 milijuna eura…

Sportski direktor RB Leipziga, Max Eberl, je već neko vrijeme veliki fan Danija Olma te mu je potpis novog ugovora sa Španjolcem na vrhu liste prioriteta već dulje vrijeme. Zanimljivo, Eberl je htio Olma dovesti i u Borussiju M'Gladbach dok je bio tamo, ali se to ipak nije ostvarilo. Inače, s Olmom se oko novog ugovora pregovara još od ljeta, nekoliko je ponuda bivši igrač Dinama odbio, ali izgleda kako je sada napokon popustio.

Onog dana kad Nkunku napusti RB Leipzig i postane novi igrač Chelseaja, dvojica bivših igrača Dinama, Joško Gvardiol i Dani Olmo, postat će dva najvrjednija klupska eksponata. Rose će vijest da je Olmo sve dogovorio po pitanju novog ugovora sigurno pozdraviti, ali šampanjac će se otvoriti tek onda kad sve bude službeno potvrđeno i kad svi papiri budu potpisani. Dotad, šampanjac je na ledu, baš kao i navijači RB Leipziga koji naprosto ne mogu dočekati Olmov potpis novog ugovora…(I.A.S.)



Tagovi

Dani OlmoRB LeipzigBundesliga

Ostale Vijesti