Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nikola Jurčević za Germanijak: "Nije prevagnula razlika u inidvidualnoj kvaliteti, a puno se toga mora poklopiti da Dinamo pobijedi Milan“

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 12.10.22. | 12:44

Nakon dvoboja između Dinama i Red Bull Salzburga na Maksimiru, porazgovarali smo s bivšim hrvatskim reprezentativcem i igračem koji je obilježio povijest oba kluba, Nikolom Jurčevićem

Bivši trener i igrač Dinama Nikola Jurčević, svoje najbolje godine igračke karijere proveo je kao napadač Austrije Salzburg, prethodnika današnjeg Red Bulla. Sinoć je bio stručni komentator na AreniSport te je vrlo pozorno pratio dvoboje svoja dva bivša kluba.

„Jučerašnja utakmica je zrcalo onoga što smo govorili u najavi utakmice. Dinamo ima to internacionalno iskustvo, igrače koji nekoliko sezona igraju zajedno i u svojim nogama imaju dosta veliki broj europskih utakmica. S druge strane, Red Bull Salzburg je jedna mlada, poletna, dinamična, rastrčana, moderna i u fizičkom smislu dominantnija momčad“, rekao nam je Jurčević i nastavio:

„Nije prevagnula nekakva razlika u individualnoj kvaliteti, već činjenica da Salzburg ima brže i motoričnije igrače. Sinoć smo vidjeli razdoblja utakmice u u kojima je Dinamo nakon primljenog gola dominirao, činilo se da bi Plavi mogli preokrenuti rezultat. Dinamo je zasluženo izjednačio, a kada smo u drugom poluvremenu očekivali nastavak te dominacije, dogodio se energetski pad. Linije su se raširile i Salzburg je preuzeo totalnu dominaciju u sredini terena. Kada se sve zbroji, rekao bih da je 1:1 realan rezultat“.

Sada kada su završene 'back to back' utakmice s prvakom Austrije, kako iz retrospektive gledate na bodovni učinak Dinama iz ta dva susreta? Mislite li da su Plavi mogli osvojiti više od jednog boda?

„Sigurno je ostao dojam da je Dinamo u ove dvije utakmice mogao ostvariti nešto više. Ali, opet, ako realno sagledamo oba susreta i razvoj događaja na terenu, Salzburg je u prvoj utakmici bio bolji upravo za taj jedan pogodak i na kraju zasluženo pobijedio. Jučer je Dinamo imao razdoblje svoje dominacije, kao i Salzburg svoje, tako da je i jučerašnji rezultat, po meni, realan. Kada sve skupa sagledamo, četiri Salzburgova i jedan Dinamov bod iz ove dvije utakmice su realan ishod“.

Salzburgova sinoćnja momčad bila je osma najmlađa u povijesti Lige prvaka. Mogu li u posljednja dva kola izboriti drugi krug Lige prvaka?

„Dinamo je možda mogao napraviti više, možda je falilo i sreće u određenim trenucima, ali, ponavljam, ovaj Salzburg se pokazao kao jedna nezgodna i neugodna momčad, a to pokazuju i njihovi rezultati u ovoj skupini. Odigrati četiri utakmice bez poraza je stvarno jedan veliki podvig, pogotovo jer nisu momčad najviše kvalitete. Mogu li u iduće dvije utakmice izboriti prolaz u drugi krug natjecanja? Meni su objektivno i Chelsea i Milan individualno bolji tako da je i ovaj uspjeh Austrijanaca velika stvar. Vrlo su nezgodni i neugodni. Sigurno nisu bez šansi“.

Pred Dinamo je iznimno težak raspored. Nakon dvoboja s Varaždinom u nedjelju, Plave očekuju dva gostujuća derbija (Hajduk i Osijek) te utakmice Lige prvaka protiv Milana na Maksimiru i Chelseaja u Londonu. Mogu li se Plavi u takvom paklenom rasporedu nadati pobjedi protiv Milana?

(1.25) Dinamo (6.25) Varaždin (11.0)

(4.90) Dinamo (3.60) Milan (1.75)

„Nada uvijek postoji. Imamo iskustvo utakmice s Chelseajem, momčadi koja je dvije do tri klase bolja od Dinama, a izgubila je na Maksimiru. Jučer smo također vidjeli brojna iznenađenja u Ligi prvaka. Remije Šahtara s Realom i Kopenhagena s 'nedodirljivim' Manchester Cityjem, zatim pobjedu Maccabi Haife nad Juventusom. Ako se poklope određene stvari, uz određeni faktor sreće, Dinamo može pobijediti Milan“, rekao je Jurčević i zaključio:

„Milan na Maksimir stiže kao favorit, no i Rossoneri su u određenom padu, imaju dosta problema s ozlijeđenim igračima. Do utakmice ima dosta vremena. Ako je na Maksimiru pao Chelsea, koji je po meni za klasu bolji od Milana, onda se Dinamo s pravom nadati pobjedi u idućem kolu. No, ponavljam, brojne se stvari moraju poklopiti. Dinamo je recimo protiv Salzburga odigrao dvije jako dobre utakmice, ali ne i izuzetne, kakve su potrebne za ovu razinu natjecanja. Plavima je falio taj jedan izuzetno raspoloženi pojedinac. Ako želiš pobijediti momčad kao što je Milan trebat će ti jedna dodatna inspiracija, posebno u igračima u napadu“, rekao nam je za kraj Nikola Jurčević.

Liga prvaka, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Skupina E

Dinamo – Red Bull Salzburg 1:1

Milan – Chelsea 0:2

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

Salzburg - Chelsea, 18.45

Dinamo - Milan, 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoRed Bull SalzburgNikola Jurčević

Ostale Vijesti